HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinssallad
topBanner
Linssallad

Linssallad

med honungsbakad grekisk ost och sötpotatis

Alltså ärligt, titeln på detta recept gör inte rätten rättvisa. Denna fantastiska middag är fullproppad med läckra smaker; sötpotatispommes, ugnsrostade tomater och linser stekta med vitlök och schalottenlök blandade med en citrondressing, och vips har du en saliverande god sallad. Toppa med utsökt god honungsgrillad salladsostoch ruccola, och framför dig har du en riktig festmåltid att sätta tänderna i.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Körsbärstomater

12.5 g

Sötpotatis

2 msk

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Linser

Citron

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Honung

Rucola

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1342.5933 kJ
Energi (kcal)320.8875 kcal
Fett15.7662 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater25.0538 g
varav socker5.6 g
Protein15.605 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min. Pressa vitlök. Skiva schalottenlök tunt. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. 

2

Halvera citron. Bland en skvätt citronjuice och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] med en nypa salt* och peppar* i en skål. 

3

Halvera körsbärstomater när sötpotatisen har 10 min kvar på tillagningstiden. Skär salladsost [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Placera tomathalvorna och salladsosten på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta ovanför sötpotatisen i ugnen i ca 5 min. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i 2-4 min. Tillsätt linserna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen och rör i citrondressingen.

5

Ta ut båda plåtarna från ugnen när sötpotatisen och tomaterna är färdiglagade. Ändra ugnen till grillfunktion. För över tomathalvorna till linsblandningen och rör om. Låt salladsosten ligga kvar på plåten och ringla över honung [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers]. Grilla den sedan överst i ugnen i 2 min.

6

Fördela sötpotatisklyftorna och linsblandningen mellan era tallrikar. Toppa med salladsosten och rucola [1/2 påse, 2 pers].