Skip to main content
Kycklingwok

Kycklingwok

med broccoli och fullkornsnudlar

I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen steker vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Sen blandar vi kyckling och grönsaker med nudlar, jordnötssmör, sojasås, chilisås och lime. Låter det inte gott?

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

125 g

Broccoli

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

40 g

Sweet chilisås

150 g

Fullkornsnudlar

25 ml

Sojasås

25 g

Jordnötssmör

½ st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 5)

1.5 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3452 kJ
Energi (kcal)825 kcal
Fett31.1 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker23.6 g
Kostfiber10.8 g
Protein51.6 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en mellanstor kastrull med saltat* vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered grönsaker
2

Skär lök i 1 cm klyftor [1/2, 2P]. Skär broccoli i 2 cm buketter [1/2, 2P]. Skär paprika i halvor, kärna ur och skär i 1 cm strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor. TIPS: Du kan äta broccolistjälken. Ansa stjälken och tärna i 1-2 cm stora bitar.

Stek grönsaker
3

Diska stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja* på hög värme. Tillsätt broccoli, paprika, lök, vitlök, och en nypa salt* och peppar*. Fräs tills gyllene eller tills paprika är mör, men fortfarande håller ihop, 7-8 min. Blanda jordnötssmör, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limejuice och en skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten så kokas grönsakerna fortare, och blir mjukare för barnen att äta.

Koka nudlar
4

När grönsakerna är nästan färdiga, tillsätt nudlar till det kokande vattnet, och koka i 1-2 min, eller tills al dente. Spara lite av nudelvattnet, och häll av resten. Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker och ringla över lite olivolja*.

Blanda ingredienser
5

Tillsätt kyckling, nudelvatten* [1 dl | 2 dl] och jordnötssåsmix till stekpannan med grönsaker. Blanda väl och värm i 1 min. Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen är för tjock. TIPS: Klipp nudlarna med en sax om det är svårt att blanda allt.

Servera
6

Lägg upp wok i skålar, toppa nudlar med limezest och pressa resterande limeklyftor över vuxenportionerna.