topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingwok

Kycklingwok

med broccoli och fullkornsnudlar

I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen steker vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Sen blandar vi kyckling och grönsaker med nudlar, jordnötssmör, sojasås, chilisås och lime. Låter det inte gott?

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

½

Rödlök

125

Broccoli

1

Paprika

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk lime

40

Sweet chilisås

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Jordnötssmör

(Innehåller Jordnötter)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)656 kcal
Energi (kJ)2743 kJ
Fett11.54 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater81.27 g
varav socker22.9 g
Protein51.6 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 1 cm breda klyftor. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i 2 cm buketter, och ansa stjälken och tärna även den i 1-2 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm bred strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Diska stekpannan och hetta upp den med en ny skvätt olivolja* på hög värme. Tillsätt broccoli, paprika, lök, vitlök, och en nypa salt* och peppar*. Fräs tills gyllene eller tills paprika är mjuk, men fortfarande håller ihop, 7-8 min. Blanda jordnötssmör, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limejuice och en skvätt olivolja* i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten så kokas grönsakerna fortare, och blir mjukare för barnen att äta.

Koka nudlar
4

När grönsakerna nästan är färdiga, tillsätt nudlar till det kokande vattnet, och låt koka i 1-2 min, eller tills 'al dente'. Spara lite av nudelvattnet [11/2 dl | 3 dl], och häll av resten. Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker och ringla över lite olivolja*.

Tillsätt kyckling & sås
5

Tillsätt kyckling, nudelvatten* [1 dl | 2 dl] och jordnötssåsen till stekpannan med grönsaker. Blanda väl och värm i 1 min. Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen är för tjock. TIPS: Klipp nudlarna med en sax om det är svårt att blanda allt.

Servera
6

Lägg upp wok i skålar, toppa med limezest och pressa resterande limeklyftor över vuxenportionerna.