Skip to main content
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med parmesan och persilja

Null

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

250 g

Penne

g

Strimlad kycklinglårfilé

g

Crème fraiche

20 g

Finriven ost

1 st

Lök

200 g

Sockerärtor

25 g

Senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

10 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)64 kJ
Energi (kcal)15 kcal
Fett0.8 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater0.9 g
varav socker0.2 g
Kostfiber0.3 g
Protein0.8 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med vatten* och en generös nypa salt*. Halvera, skala och skiva lök tunt. Halvera sockerärtor på bredden. Finhacka persilja. Skala och riv vitlök. Halvera citron.

2

Lägg i penne i kastrullen och låt koka i 11 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att hålla värmen. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lökskivor och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet. Rör i sockerärtor, vitlök, crème fraîche och senap. Stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv parmesan med ett rivjärn.

5

Rör i den hackade persiljan i stekpannan. Krydda såsen med salt*, peppar* och citronjuice efter smak. Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat. TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in.