Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
250 g
Penne
g
Strimlad kycklinglårfilé
g
Crème fraiche
20 g
Finriven ost
1 st
Lök
200 g
Sockerärtor
25 g
Senap
(Innehåller: Senap)
10 dl
Vatten
Koka upp en stor kastrull med vatten* och en generös nypa salt*. Halvera, skala och skiva lök tunt. Halvera sockerärtor på bredden. Finhacka persilja. Skala och riv vitlök. Halvera citron.
Lägg i penne i kastrullen och låt koka i 11 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att hålla värmen.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lökskivor och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet. Rör i sockerärtor, vitlök, crème fraîche och senap. Stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv parmesan med ett rivjärn.
Rör i den hackade persiljan i stekpannan. Krydda såsen med salt*, peppar* och citronjuice efter smak. Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat. TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in.