I kväll lagar vi en god och enkel nudelrätt värdig en kung fu-mästare. Udonnudlarna får sällskap av fläskkött, pak choi och paprika i en smakrik sweet chilisås och till sist toppar vi hela rätten med sesamfrön och salladslök. Visst har det börjat vattnas i munnen?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
1 st
Salladslök
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Paprika
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
2 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Mjöl till sås
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök och pak choi i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen på pak choi.
Finhacka eller pressa vitlök.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, blanda sweet chilisås, hälften av sojasåsen, ketchup, socker, grönsaksbuljong, mjöl och vatten i en liten skål.
Blanda sesamfrön, resterande sojasås, socker, hälften av salladslöken och den gröna delen av pak choi i en stor skål.
Skär kött i 1 cm stora strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, paprika, resterande pak choi och resterande salladslök till pannan med kött. Stek i 2–3 min.
Tillsätt sweet chilisås till pannan och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknad.
Vänd ner kokta nudlar i såsen.
Lägg upp nudlar med kött och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med pak choi- och sesamblandning.