Kung fu-stekta nudlar och fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kung fu-stekta nudlar och fläskkött

med pak choi och sweet chilisås

I kväll lagar vi en god och enkel nudelrätt värdig en kung fu-mästare. Udonnudlarna får sällskap av fläskkött, pak choi och paprika i en smakrik sweet chilisås och till sist toppar vi hela rätten med sesamfrön och salladslök. Visst har det börjat vattnas i munnen?

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

1 st

Salladslök

50 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

Ingår inte i din leverans

2 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Mjöl till sås

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2960 kJ
Energi (kcal)707 kcal
Fett19.3 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater90.5 g
varav socker25.4 g
Protein40.9 g
Salt7.4 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök och pak choi i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen på pak choi.

Finhacka eller pressa vitlök.

2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. 

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

3

Under tiden, blanda sweet chilisås, hälften av sojasåsen, ketchup, socker, grönsaksbuljong, mjöl och vatten i en liten skål.

Blanda sesamfrön, resterande sojasås, socker, hälften av salladslöken och den gröna delen av pak choi i en stor skål.

4

Skär kött i 1 cm stora strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

5

Tillsätt vitlök, paprika, resterande pak choi och resterande salladslök till pannan med kött. Stek i 2–3 min.

Tillsätt sweet chilisås till pannan och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknad.

Vänd ner kokta nudlar i såsen.

6

Lägg upp nudlar med kött och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med pak choi- och sesamblandning.