Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Senap
1 st
Purjolök
1 st
Morot
150 g
Rädisor
25 g
Honung
g
Kycklingklubbor
1 portionspåse
Bladpersilja
500 g
Potatis
5 g
Kycklingbuljong
1.33 msk
Smör
1 dl
Vatten
Sätt på ugnen på 200°C. Skala potatis och dela i fyra lika delar. Lägg bitarna i en stor kastrull och fyll med vatten tills potatisen är täckt. Koka upp och låt sjuda i 20-25 min. Skär bort rot och mörkgrön blast på purjolök. Skölj purjolök noggrant och skär därefter i 2 cm breda skivor. Ansa, skala och tärna morot. Ansa och halvera rädisor.
Lägg kycklingklubborna i en bunke. Tillsätt i honung, senap, en skvätt olja*, salt* och peppar* och blanda sedan ordentlig. Låt sedan kycklingklubborna stå i sin marinad i 5 minuter.
Hetta upp en skvätt med olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingklubbor i 2-3 min på vardera sida. Flytta klubborna till en bakplåt täckt med bakplåtspapper och stek på översta hyllan i ugnen i 15 min. Låt kycklingen ligga kvar i några minuter på plåten efter uttagen ur ugnen. Diska inte pannan då den ska användas snart igen.
Hetta upp en skvätt olja* i den tomma stekpannan på medelvärme. Tillsätt purjolök, morot, rädisor och stek tills gyllenbruna, ca 5 min. Häll i kycklingbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Sänk till låg värme och lägg till en klick smör*. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat och vätskan har reducerats med en tredjedel, ca 10-15 min.
Grovhacka persilja. Häll av vattnet från kastrullen med potatis. Lägg till halva persiljan i kastrullen och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt en klick smör* och mosa tills det blir en jämn potatismos. Sätt på locket så moset håller sig varmt och sätt åt sidan.
Servera de honungs- och senapsmarinerade kycklingklubborna med bräserade grönsaker och potatismos vid sidan. Strö resten av persiljan på toppen.