Skip to main content
Honungsmarinerade kycklingklubbor
Honungsmarinerade kycklingklubbor

Honungsmarinerade kycklingklubbor

med bräserade grönsaker

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Senap

1 st

Purjolök

1 st

Morot

150 g

Rädisor

25 g

Honung

g

Kycklingklubbor

1 portionspåse

Bladpersilja

500 g

Potatis

5 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1.33 msk

Smör

1 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)535 kJ
Energi (kcal)128 kcal
Fett9.1 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater10.3 g
varav socker9.7 g
Kostfiber0.3 g
Protein0.9 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 200°C. Skala potatis och dela i fyra lika delar. Lägg bitarna i en stor kastrull och fyll med vatten tills potatisen är täckt. Koka upp och låt sjuda i 20-25 min. Skär bort rot och mörkgrön blast på purjolök. Skölj purjolök noggrant och skär därefter i 2 cm breda skivor. Ansa, skala och tärna morot. Ansa och halvera rädisor.

2

Lägg kycklingklubborna i en bunke. Tillsätt i honung, senap, en skvätt olja*, salt* och peppar* och blanda sedan ordentlig. Låt sedan kycklingklubborna stå i sin marinad i 5 minuter. 

3

Hetta upp en skvätt med olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingklubbor i 2-3 min på vardera sida. Flytta klubborna till en bakplåt täckt med bakplåtspapper och stek på översta hyllan i ugnen i 15 min. Låt kycklingen ligga kvar i några minuter på plåten efter uttagen ur ugnen. Diska inte pannan då den ska användas snart igen.

4

Hetta upp en skvätt olja* i den tomma stekpannan på medelvärme. Tillsätt purjolök, morot, rädisor och stek tills gyllenbruna, ca 5 min. Häll i kycklingbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Sänk till låg värme och lägg till en klick smör*. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat och vätskan har reducerats med en tredjedel, ca 10-15 min.

5

Grovhacka persilja. Häll av vattnet från kastrullen med potatis. Lägg till halva persiljan i kastrullen och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt en klick smör* och mosa tills det blir en jämn potatismos. Sätt på locket så moset håller sig varmt och sätt åt sidan.

6

Servera de honungs- och senapsmarinerade kycklingklubborna med bräserade grönsaker och potatismos vid sidan. Strö resten av persiljan på toppen.