Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den knapriga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröda pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300
Strimlad kycklinglårfilé
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
25
Honung
10
Sesamfrön
20
Jordnötter
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
75
Rödkål, förskuren
1
Gurka
½
Röd chili
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1
Olivolja (steg 2)
Socker (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala och skär potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene.
Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, sesamfrön och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skär gurka i 1/2 cm tunna halvmånar. Grovhacka jordnötter. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min under regelbunden omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda gurka, jordnötter, rödkål, asiatisk dressing, en skvätt olivolja*, samt en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Dressingen kan också serveras vid sidan av om barnen är lite kräsna.
Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över marinad från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli. Garnera med chili (om du gillar stark mat).