Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad och spröda pommes

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den knapriga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröda pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Strimlad kycklinglårfilé

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

75

Rödkål, förskuren

1

Gurka

½

Röd chili

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 5)

¼

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)781 kcal
Energi (kJ)3268 kJ
Fett42.35 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater63.94 g
varav socker20.1 g
Protein43.09 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

Marinera kyckling
2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered råvaror
3

Skär gurka i 1/2 cm tunna halvmånar. Grovhacka jordnötter. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min under regelbunden omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
5

Blanda gurka, jordnötter och rödkål i en skål tillsammans med asiatisk dressing, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen är kräsna.

Servera
6

Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över sky från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli. Garnera salladen med chili om du gillar stark mat.