HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad och spröda pommes

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den knapriga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröda pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensojasesamjordnötteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Gurka

½ st

Chili

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 2)

½ msk

Olivolja* (steg 5)

¼ tsk

Socker* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3531.6567 kJ
Energi (kcal)844.0862 kcal
Fett47.6654 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater65.3899 g
varav socker20.7 g
Protein45.6068 g
Salt3.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Skär gurka i 1/2 cm tunna halvmånar. Grovhacka jordnötter. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min under regelbunden omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Blanda gurka, jordnötter och rödkål i en skål tillsammans med asiatisk dressing, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen är kräsna.

6

Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över sky från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli. Garnera salladen med chili om du gillar stark mat.