Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Barnvänlig

En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkglutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

3 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

1 st

Gurka

½ påse

Spenat

1 st

Morot, lila

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

25 ml

Vitvinsvinäger

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2659 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett28 g
varav mättat11 g
Kolhydrater56 g
varav socker16 g
Kostfiber3 g
Protein38 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök. Hetta upp smör och en skvätt olivolja i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i ca 1 min.

Häll i vatten (se ingredienslistan) och en nypa saltoch koka upp. Rör i riset, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i ca 10 min.

Ta av kastrullen från pannan, behåll locket på och låt stå ca 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.

3

Skär gurka i tunna halvmånar.

Grovhacka spenat och jordnötter.

Riv morot i långa remsor.

Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt, socker och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 6-7 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt marinaden till pannan när det återstår ca 4 min av kycklingens tillagningstid. Låt sjuda tills den reducerats något och karamelliserats.

Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt.

6

Häll av lagen från den picklade gurkan.

Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka ochmorotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.