En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Jordnötter
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
25
Honung
1
Gurka, piccolo
Gurka
60
Spenat
25
Vitvinsvinäger
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Morot
1.33
Smör
3
Vatten
Finhacka vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i ca 1 min. Häll i vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*och koka upp. Rör i riset, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i ca 10 min. Ta av kastrullen från pannan, behåll locket på och låt stå ca 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.
Skär gurka i tunna halvmånar. Grovhacka spenat och jordnötter. Riv morot i långa remsor. Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt*, socker* och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 6-7 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Tillsätt marinaden till pannan när det återstår ca 4 min av kycklingens tillagningstid. Låt sjuda tills den reducerats något och karamelliserats. Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt.
Häll av lagen från den picklade gurkan. Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.