When honey, soy sauce and a hot pan collide - you get these deliciously caramelised chicken thighs. Served with a refreshing tomato and coriander salad and sesame potato fries, just the thing for soaking up any extra sauce!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10
Sesamfrön
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
25
Honung
Strimlad kycklinglårfilé
2
Tomat
100
Salladsmix
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20
Jordnötter
1
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis (skalning är valfritt) i 1 cm tjocka klyftor. Fördela klyftorna mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min.TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.
Skala och pressa vitlök. Blanda halva vitlöken, sojasås, honung, sesamfrön och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.
Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med klyftor, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av. HERO TIPS! Marinaden kommer att karamelliseras och få en mörkare färg vilket gör den smakrikare.