HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnöttssallad, vitlöksdipp och pommes

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd sesampommes i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sojaglutensesamjordnötteräggsenapselleri
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

2 paket

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

2 paket

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

2 st

Tomat

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Salladsmix

2 paket

Majonnäs

(Innehållerägg, senap, selleri, Kan innehålla spår av allergener)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

1 tsk

Olivolja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3992 kJ
Energi (kcal)954 kcal
Fett54 g
varav mättat9 g
Kolhydrater79 g
varav socker29 g
Kostfiber10 g
Protein41 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Laga pommes
Laga pommes
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär potatis i 1 cm tjocka pommes frites.

Fördela pommes mellan två bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Häll över med olja och krydda med salt och peppar*. Blanda och sprid sedan ut pommes jämnt på plåtarna. Baka i 20-25 min.

TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

marinera kyckling
marinera kyckling
2

Skala och pressa vitlök.

Blanda halva vitlöken, sojasås, honung, sesamfrön och 1 msk olivolja* (2 msk för 4 personer) i en skål. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

Laga sallad
Laga sallad
3

Skiva tomat. Grovhacka jordnötter.

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål tillsammans med olivolja, salt och peppar*.

Stek kyckling
Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min.

Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda aioli
Blanda aioli
5

Blanda majonnäs och resterande vitlök i en liten skål - detta är er aioli!

Servera
Servera
6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över resterande sky från stekpannan. Servera med pommes, sallad och aioli vid sidan.