HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med potatisklyftor, jordnötssallad och vitlöksdipp

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd potatisklyftor i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.

Allergener:sojaglutensesamjordnötteräggsenap
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

2 st

Tomat

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

1 msk

Olivolja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3799 kJ
Energi (kcal)908 kcal
Fett48 g
varav mättat9 g
Kolhydrater77 g
varav socker27 g
Kostfiber10 g
Protein40 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär potatis (skalning är valfritt) i 1 cm tjocka klyftor. 

Fördela klyftorna mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min. 

TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Skala och pressa vitlök. 

Blanda halva vitlöken, sojasås, honung, sesamfrön och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. 

Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. 

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min.

Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. 

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras och få en mörkare färg vilket gör den smakrikare.

5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt och peppar i en liten skål.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med klyftor, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av.

Smaklig måltid!