HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, vitlöksdipp och pommes

When honey, soy sauce and a hot pan collide - you get these deliciously caramelised chicken thighs. Served with a refreshing tomato and coriander salad and sesame potato fries, just the thing for soaking up any extra sauce!

Allergener:sesamglutensojaäggsenapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Potatis

50 g

Vitlöksklyfta

20 g

Honung

1 msk

Strimlad kycklinglårfilé

Tomat

Salladsmix

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1532.0762 kJ
Energi (kcal)366.175 kcal
Fett32.6175 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater13.3975 g
varav socker10.8 g
Protein4.83 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis (skalning är valfritt) i 1 cm tjocka klyftor. Fördela klyftorna mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min.TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Skala och pressa vitlök. Blanda halva vitlöken, sojasås, honung, sesamfrön och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med klyftor, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av. HERO TIPS! Marinaden kommer att karamelliseras och få en mörkare färg vilket gör den smakrikare.