Skip to main content
Harissakryddad pastagratäng med strimlad kycklingbröstfilé
Harissakryddad pastagratäng med strimlad kycklingbröstfilé

Harissakryddad pastagratäng med strimlad kycklingbröstfilé

med två sorters ost, paprika och spenat

Pastagratäng är en både god och lättlagad rätt som kan varieras med olika ingredienser och smaksättningar. I kväll lagar vi en vegetarisk variant med rigatoni, spenat och paprika i en harissakryddad krämig sås som toppas med riven ost.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Senap
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

1 st

Paprika

2 st

Vitlöksklyfta

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

35 g

Tomatpuré

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Harissakrydda

60 g

Spenat

12.5 g

Honung

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4111 kJ
Energi (kcal)983 kcal
Fett40.2 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater84 g
varav socker17.9 g
Kostfiber5.8 g
Protein67 g
Salt2.9 g
Potassium269.1 mg
Calcium11.1 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Häll av mozzarella och riv den i små bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök, Hello Sunrise och harissakrydda och stek i ytterligare 30 sek.

Rör ner tomatpuré, kyckling, worcestershiresås, crème fraiche, honung och sparat pastavatten. Krydda med salt och en nypa peppar.

Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min.

Förbered gratäng
4

Vänd ner spenat, färdig pasta och ostmix i stekpannan.

Häll över pasta och sås i en ugnsform och toppa med mozzarella.

Grädda gratäng
5

Grädda gratängen i ugnen i 6–8 min, eller tills toppen är gyllene och krispig.

Servera
6

Lägg upp pastagratäng i djupa skålar.