HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Koreansk recept
Bibimbap

Bibimbap

med köttfärs, zucchini och svamp

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på de vitaminrika grönsakerna.

Allergener:senapsojagluten
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Jasminris

½ st

Zucchini

200 g

Skogschampinjoner

2 st

Salladslök

½ paket

Vitvinsvinäger

2 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

25 g

Ketchup

(Innehållersenap)

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

1 g

Harissa

250 g

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2515 kJ
Energi (kcal)601 kcal
Fett15 g
varav mättat7 g
Kolhydrater75 g
varav socker23 g
Kostfiber8 g
Protein38 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Dela zucchini [1/2 st, 2 pers] på längden och skiva den i tunna halvmånar. Skiva svamp.

Ansa och skiva salladslök tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten.

Skala morot och riv den sedan i breda remsor på längden med en skalare. Skala och riv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök.

Pickla salladslök
Pickla salladslök
3

Blanda den vita delen av salladslöken med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* i en liten skål. Rör om och ställ åt sidan för att picklas.

Blanda ketchup och sojasås i ytterligare en skål. Krydda dressingen med harissa kryddmix (stark!).

VIKTIGT: Harissa kryddmixen är en aning stark så vi rekommenderar att du krydda efter smak.

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morotsremsor i 3-4 min. De ska vara lite krispiga när du sätter dem åt sidan.

Tillsätt ytterligare en skvätt olja* i pannan och fräs zucchinibitarna i 3-4 min. Sätt även dessa åt sidan.

Fräs upp svamp med en skvätt olja, 3-5 min. Krydda med salt och peppar*. Sätt svampen åt sidan.

Stek köttfärs
Stek köttfärs
5

Häll i en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs hastigt vitlök och ingefära i 30 sek. Tillsätt nötfärs. Rör om regelbundet och bryt upp eventuella bitar. Bryn köttfärsen i ca 4 min.

Höj till hög värme och fortsätt att steka tills köttet är brynt och krispigt, ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
Servera
6

Lägg först upp riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, zucchini, svamp, och picklade salladslök prydligt ovanpå. Toppa rätten med en skvätt harissadressing och den resterande salladslök.

Smaklig måltid!