topBanner
Bibimbap

Bibimbap

med köttfärs, zucchini och skogschampinjoner

Barnvänlig

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på de vitaminrika grönsakerna.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Zucchini

2 st

Salladslök

½ st

Ingefära

200 g

Skogschampinjoner

250 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

12.5 ml

Vitvinsvinäger

150 g

Jasminris

25 g

Ketchup

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 g

Harissa

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2527 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett15 g
varav mättat7 g
Kolhydrater77 g
varav socker23 g
Protein38 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i tunna halvmånar. Skiva skogschampinjoner. 

Skiva salladslök tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten. 

Skala morot och riv den sedan i breda remsor på längden med en skalare.

Skala och finriv ingefära och pressa vitlök.

3

Blanda den vita delen av salladslöken med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* i en liten skål. Rör om och ställ åt sidan.

Blanda ketchup och sojasås i ytterligare en skål. Krydda med harissa kryddmix (stark!). 

VIKTIGT: Harissa kryddmixen är en aning stark så vi rekommenderar att du kryddar efter smak.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morotsremsor tills något krispiga, 3-4 min, och sätt dem sedan åt sidan.

Tillsätt ytterligare en skvätt olja* i pannan och fräs zucchinibitarna i 3-4 min. Sätt även dessa åt sidan. 

Fräs upp svamp med en skvätt olja, 3-5 min. Krydda med salt och peppar*. Sätt svampen åt sidan.

5

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 30 sek. Rör i nötfärs och bryt upp eventuella bitar. Bryn köttfärsen i ca 4 min. 

Höj till hög värme och fortsätt att steka tills köttet är brynt och krispigt, ca 3 min. Krydda med salt och peppar

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg först upp riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, zucchini, svamp, och picklade salladslök prydligt ovanpå. Toppa rätten med en skvätt harissadressing och resterande salladslök.

Smaklig måltid!