
Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi täcker torsk med citronskivor och ångar den i ugnen. Vi serverar vår citronångade torsk med potatismos med finriven ost, en ljuvlig körvelsås med senap, och rostad morot och purjolök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Bakpotatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
½ st
Ekologisk citron
1 st
Morot
1 st
Morot
½ st
Purjolök
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
1 st
Körvel
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 msk
Mjölk (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Sätt ugnen på 200°/180°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i stavar. Skär purjolök [½ st, 2P] i kvartar på längden. Placera morot och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. Torka fisk torr med hushållspapper, och placera i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Täck fisk med citronskivor och tillaga i ugnen i 12-15 min, eller tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när köttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Grovhacka körvel (spara några blad till garnering). Rör ner matlagningsgrädde och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull på medelhög värme. Koka i 2-3 min eller tills såsen tjocknat. Vispa ner senap och körvel. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och krydda med peppar*.

Mosa potatis tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och finriven ost. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.

Lägg upp potatismos i djupa tallrikar. Häll sås runt potatismoset och toppa med torsk, morot och purjolök. Garnera med körvelblad.