topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ pulled chicken

BBQ pulled chicken

med cajunkryddade grönsaker och limedressing

Ikväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Senap
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Paprika

2 st

Rödlök

1 st

Morot

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2429 kJ
Energi (kcal)581 kcal
Fett19.9 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater48.8 g
varav socker19.5 g
Protein40.9 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta kyckling och grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 15-25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.  

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl]. 

Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min, eller tills "al dente".

Gör limedressing
3

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda gräddfil och limejuice [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat.

Rör i spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig bulguren.

Riv kyckling
5

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlat.

Blanda riven kyckling, BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt i sås.

Servera
6

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing.