Skip to main content
BBQ-glaserad kyckling
BBQ-glaserad kyckling

BBQ-glaserad kyckling

med persiljepotatis och kålrabbisallad

Kyckling går snabbt och enkelt att laga, och brukar gillas av hela familjen. Dessutom går den att variera med en mängd olika smaksättningar. I kväll steker vi kycklingfilé och glaserar den i en smakrik BBQ-sås. Vi kokar också potatis som vi vänder med färsk persilja och majonnäs för extra smak, och serverar vår middag med en citrondoftande kålrabbisallad med majs och kålmix.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Senf
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

500 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Bladpersilja

1 st

Majs

½ st

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3563 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett39.7 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker24.7 g
Kostfiber12.1 g
Protein42 g
Salt4.6 g
Potassium1150 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan under lock.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Halvera citron.

Häll av majs.

Vispa ihop olivolja, citronsaft, socker och salt i en stor skål.

Vänd ner kålmix, majs och kålrabbi i skålen och ställ åt sidan.

Laga BBQ-sås
4

Smält smör i samma stekpanna på medelvärme.

Rör ner BBQ-sås och vatten. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Tillsätt kyckling till pannan och vänd tills täckt av BBQ-sås.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja.

Vänd potatis med persilja och majonnäs precis innan servering.

Smaka av med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med BBQ-sås.