Ikväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
30 g
Pankoströbröd
10 g
Sesamfrön
1 tsk
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
75 g
Rädisor
½ g
Sockerärtor
1 st
Gurka
½ st
Lime
Asiatisk woksås
50 g
Srirachamajonnäs
2 msk
Vetemjöl (steg 1)
1 tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 1)
½ msk
Smör (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär blomkål i 3 cm buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Asiatisk woksås [1/2 st, 2P], lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills gyllene, 20-25 min.
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skala och skär mango på längden en bit från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Finhacka salladslök. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Finhacka mynta och koriander.
Blanda kål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en skål och massera med händerna i 30 sek.
Blanda ner sojasås, mango, salladslök, limezest, en generös skvätt limejuice, koriander, och hälften av myntan i skålen med kål.
Lägg upp vitlöksris och mangoslaw i skålar och toppa med asiatisk blomkål. Garnera med koriander och resterande mynta. Servera med srirachamajo och limeklyftor att pressa över.