Skip to main content
Asian sweet potato tempura bowl
Asian sweet potato tempura bowl

Asian sweet potato tempura bowl

with garlic ginger rice and crunchy cucumber salad

Ikväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

30 g

Pankoströbröd

10 g

Sesamfrön

1 tsk

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

75 g

Rädisor

½ g

Sockerärtor

1 st

Gurka

½ st

Lime

Asiatisk woksås

50 g

Srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 1)

1 tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 1)

½ msk

Smör (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3277 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett24.3 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater120.7 g
varav socker10.5 g
Kostfiber7.8 g
Protein18.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.8 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär blomkål i 3 cm buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Asiatisk woksås [1/2 st, 2P], lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills gyllene, 20-25 min.

Koka ris
2

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered frukt och grönt
3

Skala och skär mango på längden en bit från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Finhacka salladslök. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Finhacka mynta och koriander.

Förbered kål
4

Blanda kål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en skål och massera med händerna i 30 sek.

Gör mangoslaw
5

Blanda ner sojasås, mango, salladslök, limezest, en generös skvätt limejuice, koriander, och hälften av myntan i skålen med kål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris och mangoslaw i skålar och toppa med asiatisk blomkål. Garnera med koriander och resterande mynta. Servera med srirachamajo och limeklyftor att pressa över.