Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker wokmix och vegostrimlor och låter dem sedan sjuda i en smakrik sås. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter. Snabb vardagsmat när den är som bäst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10 g
Sriracha
150 g
Jasminris
30 g
Hoisinsås
20 g
Saltade jordnötter
25 ml
Sojasås
40 g
Sweet chilisås
200 g
Vegansk kebab
1 st
Morot, Julienne
200 g
Wokmix
½ st
Purjolök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
½ msk
Olja till grönsaker
½ msk
Mjöl till sås
1 dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek purjolök och wokmix i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Tillsätt vegansk kebab till pannan med wokmix.
Tillsätt mjöl och rör om tills allt är täckt.
Tillsätt vatten, sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen börjar tjockna.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegansk kebab, grönsaker och sås.
Garnera med jordnötter.