HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Kinesisk recept
Fried rice

Fried rice

med bacon, ägg och grönsaker

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Omfamna ett sötsurt friterat inferno av barnvänliga smaker som förvandlar ditt kök till en gastronomisk lekplats för hela familjen. Knaprig bacon och frisk morot blandas med blygsamma hinter av koriander som skruvar upp en redan energisk måltid till maximum. Servera med gulaktiga limeklyftor som ger de äldre medlemmarna i flocken en syrlig touch.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfiteräggsojagluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Basmatiris

220 g

Courgette

1 st

Lök

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 påse

Koriander

½ paket

Bacon

(Innehållersulfiter)

2 paket

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

2 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2201 kJ
Energi (kcal)526 kcal
Fett16 g
varav mättat6 g
Kolhydrater71 g
varav socker11 g
Kostfiber5 g
Protein23 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1

Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Ansa courgette, halvera på längden och skär i 1 cm breda skivor. Halvera, skala och skiva lök tunt. Skär morot i 1 cm breda skivor. Ansa och skiva salladslök tunt. Finhacka koriander. Skär bacon i 1 cm breda bitar.

Stek bacon
Stek bacon
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i bacon och stek tills gyllenbrun, 6-7 min.

Använd en slitssked för att föra över baconen till en stor skål.

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma panna över hög värme. Fräs courgette, lök och morot tills de har mjuknat något, ca 2 min.

Lägg i salladslök och fräs tills doftande, ca 1 min.

Lägg över grönsakerna till skålen med bacon.

Stek ris och ägg
Stek ris och ägg
5

Sänk till medelvärme och häll på ytterligare en skvätt olivolja i pannan. Knäck ägg ner i pannan och lägg i det färdigkokta riset ovanpå. Fräs under konstant omrörning tills ris och ägg* har blandats helt.

Häll i sojasås och fräs i ytterligare 1-2 min. Rör i bacon och grönsaker så att det blandas ordentligt. Värm upp allt tillsammans, ca 2-3 min.

Servera
Servera
6

Fördela ‘fried rice’ mellan era skåla och toppa med koriander.

Smaklig måltid!