topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fried rice

Fried rice

med bacon, grönsaker och ägg

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

20

Sojasås

150

Basmatiris

1

Zucchini

1

Lök

1

Morot

2

Salladslök

1

Koriander

Bacon

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)69 kcal
Energi (kJ)287 kJ
Fett4.66 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater0.77 g
varav socker0.8 g
Protein5.93 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Ansa courgette, halvera på längden och skär i 1 cm breda skivor. Halvera, skala och skiva lök tunt. Skär morot i 1 cm breda skivor. Ansa och skiva salladslök tunt. Finhacka koriander. Skär bacon i 1 cm breda bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i bacon och stek tills gyllenbrun, 6-7 min. Använd en slitssked för att föra över baconen till en stor skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma panna över hög värme. Fräs courgette, lök och morot tills de har mjuknat något, ca 2 min. Lägg i salladslök och fräs tills doftande, ca 1 min. Lägg över grönsakerna till skålen med bacon.

5

Sänk till medelvärme och häll på ytterligare en skvätt olivolja* i pannan. Knäck ägg* ner i pannan och lägg i det färdigkokta riset ovanpå. Fräs under konstant omrörning tills ris och ägg* har blandats helt. Häll i sojasås och fräs i ytterligare 1-2 min. Rör i bacon och grönsaker så att det blandas ordentligt. Värm upp allt tillsammans, ca 2-3 min.

6

Fördela ‘fried rice’ mellan era skåla och toppa med koriander.