Potatis- och purjolöksgratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Potatis- och purjolöksgratäng

Potatis- och purjolöksgratäng

med mozzarella

.

Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

2

Tomat

1

Purjolök

150

Crème fraiche

500

Potatis

Grönsaksbuljong

1

Timjan

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20

Finriven ost

25

Senap

(Innehåller Senap)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

50

Salladsmix

1

Vitlöksklyfta

20

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)228 kcal
Energi (kJ)953 kJ
Fett11.95 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater18.16 g
varav socker5.4 g
Protein10.89 g
Salt0.9 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C grillfunktion. Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skär potatis i 1 cm stora bitar (skalning är valfritt). Skala vitlöksklyfta. Lägg i potatis och vitlöksklyfta i kastrullen med det nu kokande vatten*. Låt sjuda i 10 min. Häll av i ett durkslag, spara vitlöksklyftan till senare. TIPS: Potatisen ska fortfarande vara lite rå då den ska tillagas i nästkommande steg.

2

Ansa roten och blasten på purjolöken. Halvera på längden och skiva sedan tunt på bredden. Skär tomater i 2 cm stora bitar. Pressa den kokta vitlöksklyftan. Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt purjolök, tomat och vitlök. Stek under regelbunden omrörning i 5 min. Grovhacka samtidigt timjan (inklusive stjälk).

3

Blanda i grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i kastrullen med grönsakerna. Rör om så att grönsaksbuljongen löses upp. Sänk värmen och låt sjuda tills hälften av buljongen har reducerats, 5-7 min.

4

Riv parmesan. Blanda parmesan och panko i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda senap, honung och olivolja* i ytterligare en skål. Placera salladsmix och solrosfrön i en salladsskål och häll över senapsdressingen. Krydda med salt* och peppar*.

5

Häll över den färdigkokta potatisen i kastrullen med grönsaker. Tillsätt hälften av timjan (spara resten till servering) och rör i crème fraîche. Värm upp tills såsen börjar bubbla. Ta av kastrullen från värme och smaka på blandningen. Krydda med salt* och peppar*.

6

För över blandningen i en ugnsform. Strö först över ett lager av mozzarella och sedan pankomixen. Gratinera i ugnen i 3-5 min tills osten har smält och pankomixen blivit gyllenbrun.Viktigt! Håll ett öga på gratängen när den bakas i ugnen så du inte bränner ytan! Servera din purjolök- och potatisgratäng i djupa tallrikar med grönsallad vid sidan.