.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Honung
2
Tomat
1
Purjolök
150
Crème fraiche
500
Potatis
Grönsaksbuljong
1
Timjan
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20
Finriven ost
25
Senap
(Innehåller Senap)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
50
Salladsmix
1
Vitlöksklyfta
20
Solroskärnor
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C grillfunktion. Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skär potatis i 1 cm stora bitar (skalning är valfritt). Skala vitlöksklyfta. Lägg i potatis och vitlöksklyfta i kastrullen med det nu kokande vatten*. Låt sjuda i 10 min. Häll av i ett durkslag, spara vitlöksklyftan till senare. TIPS: Potatisen ska fortfarande vara lite rå då den ska tillagas i nästkommande steg.
Ansa roten och blasten på purjolöken. Halvera på längden och skiva sedan tunt på bredden. Skär tomater i 2 cm stora bitar. Pressa den kokta vitlöksklyftan. Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt purjolök, tomat och vitlök. Stek under regelbunden omrörning i 5 min. Grovhacka samtidigt timjan (inklusive stjälk).
Blanda i grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i kastrullen med grönsakerna. Rör om så att grönsaksbuljongen löses upp. Sänk värmen och låt sjuda tills hälften av buljongen har reducerats, 5-7 min.
Riv parmesan. Blanda parmesan och panko i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda senap, honung och olivolja* i ytterligare en skål. Placera salladsmix och solrosfrön i en salladsskål och häll över senapsdressingen. Krydda med salt* och peppar*.
Häll över den färdigkokta potatisen i kastrullen med grönsaker. Tillsätt hälften av timjan (spara resten till servering) och rör i crème fraîche. Värm upp tills såsen börjar bubbla. Ta av kastrullen från värme och smaka på blandningen. Krydda med salt* och peppar*.
För över blandningen i en ugnsform. Strö först över ett lager av mozzarella och sedan pankomixen. Gratinera i ugnen i 3-5 min tills osten har smält och pankomixen blivit gyllenbrun.Viktigt! Håll ett öga på gratängen när den bakas i ugnen så du inte bränner ytan! Servera din purjolök- och potatisgratäng i djupa tallrikar med grönsallad vid sidan.