HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPotatis Och Purjolöksgratäng
topBanner
Potatis- och purjolöksgratäng

Potatis- och purjolöksgratäng

med mozzarella

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkselleriglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

30 g

Tomat

25 g

Purjolök

50 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

20 g

Potatis

1 dl

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Timjan

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Senap

(Innehållersenap)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Salladsmix

Vitlöksklyfta

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)952.9583 kJ
Energi (kcal)227.7625 kcal
Fett11.9538 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater18.1637 g
varav socker5.4 g
Protein10.885 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C grillfunktion. Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skär potatis i 1 cm stora bitar (skalning är valfritt). Skala vitlöksklyfta. Lägg i potatis och vitlöksklyfta i kastrullen med det nu kokande vatten*. Låt sjuda i 10 min. Häll av i ett durkslag, spara vitlöksklyftan till senare. TIPS: Potatisen ska fortfarande vara lite rå då den ska tillagas i nästkommande steg.

2

Ansa roten och blasten på purjolöken. Halvera på längden och skiva sedan tunt på bredden. Skär tomater i 2 cm stora bitar. Pressa den kokta vitlöksklyftan. Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt purjolök, tomat och vitlök. Stek under regelbunden omrörning i 5 min. Grovhacka samtidigt timjan (inklusive stjälk).

3

Blanda i grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i kastrullen med grönsakerna. Rör om så att grönsaksbuljongen löses upp. Sänk värmen och låt sjuda tills hälften av buljongen har reducerats, 5-7 min.

4

Riv parmesan. Blanda parmesan och panko i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda senap, honung och olivolja* i ytterligare en skål. Placera salladsmix och solrosfrön i en salladsskål och häll över senapsdressingen. Krydda med salt* och peppar*.

5

Häll över den färdigkokta potatisen i kastrullen med grönsaker. Tillsätt hälften av timjan (spara resten till servering) och rör i crème fraîche. Värm upp tills såsen börjar bubbla. Ta av kastrullen från värme och smaka på blandningen. Krydda med salt* och peppar*.

6

För över blandningen i en ugnsform. Strö först över ett lager av mozzarella och sedan pankomixen. Gratinera i ugnen i 3-5 min tills osten har smält och pankomixen blivit gyllenbrun.Viktigt! Håll ett öga på gratängen när den bakas i ugnen så du inte bränner ytan! Servera din purjolök- och potatisgratäng i djupa tallrikar med grönsallad vid sidan.