
Sweet, sticky, and with a kick of heat, the delicious sauce in this stir-fry is nothing short of a flavour miracle. Mangetout, sesame seeds and peanuts give a beautiful texture to the dish whilst ginger, garlic and coriander keep things fresh. This sizzling dish is guaranteed to become a household favourite in no time at all.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
2
Salladslök
200
Sockerärtor
½
Ingefära
1
Röd chili
100
Nudlar
12.5
Honung
Strimlad kycklinglårfilé
1
Koriander
10
Sesamfrön
20
Jordnötter
1
Olivolja
1
Vatten
Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Ansa sockerärtor. Skiva salladslök tunt. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers]i det nu kokande vattnet. Låt koka i 7-8 min. Häll av nudlarna i en sil och häll över en skvätt olja*. VIKTIGT I REMPS:
Blanda vitlök, ingefära, chili (stark!), sojasås, sesamfrön, olivolja*, honung [1/2 paket, 2 pers] och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5 min och krydda med salt* och peppar*. Lägg i sockerärtor och hälften av salladslöken. Fräs i ytterligare 5 min. TIPS: Stek kycklingen i omgångar om du har en liten stekpanna. Kycklingen ska riktigt stekas och inte kokas.
Häll i såsen i stekpannan när kycklingen är genomstekt och sockerärtorna är möra. Värm upp såsen under omrörning i 1-2 min. Lägg därefter i de kokta nudlarna. Rör om tills stekhett, ytterligare 1-2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka koriander och jordnötter.
Servera sesamkycklingen med nudlar i skålar. Strö över koriander, jordnötter, resterande salladslök och chili om du har över.