HelloFresh
Kikärtscurry

Kikärtscurry

med jasminris och hemlagad mango chutney

Förlora dig i en curry-virvel av exotiska smaker och vegetariska läckerheter i en smältdegel av xacuti, ingefära och chili. Ju närmare stormens öga du kommer, desto fler aromer ger sig tillkänna. Och när du ställer fram den hemlagade mango chutneyn på bordet kommer ditt kök att nå kulinarisk orkanstyrka.

Taggar:Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ st

Mango

1 st

Äpple

½ st

Lök

10 g

Ingefära

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

1 st

Morot

1 st

Tomat

1 paket

Kikärtor

1 påse

Koriander

3 g

Goan xacuti

250 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3272 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett28 g
varav mättat22 g
Kolhydrater109 g
varav socker34 g
Kostfiber13 g
Protein18 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Fyll en kastrull med kallt vatten [300 ml, 2 pers | 600 ml, 4 pers] och en nypa salt. Häll i jasminris. Koka upp vattnet och sänk sedan till svag värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

Skala mango. Grovhacka mango, äpple, lök och chili. Skala och riv ingefära. Var god och se korrekt mängd för 2 samt 4 personer i ingredienslistan.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en liten kastrull. Fräs löken i 1-2 min.

Lägg i mango, äpple, chili och ingefära. Fräs i 4-5 min. 

Häll i socker [1 msk | 2 msk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Låt chutneyn, som ska reduceras med hälften, sjuda i 15-20 min. 

TIPS: Blanda chutneyn sedan i en blender om du föredrar den krämig.

3

Finhacka vitlök. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm breda halvmånar.

Skala morot och skär i 1 cm breda skivor. Grovhacka tomat och koriander.

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

4

Hetta upp en stor kastrull på medelhög värme. Fräs i Goan xacuti kryddmix och currypasta (stark!) i några sekunder. 

Häll i en skvätt olja, vitlök, zucchini, morot, tomat. Fräs grönsakerna, 8-10 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

TIPS: Currypastan är ganska stark så tillsätt efter smak.

5

Häll i kokosmjölk i kastrullen. Låt sjuda i 10-15 min. 

Tillsätt kikärtor när det är 2-3 min kvar av tillagningstiden. Krydda med en nypa salt och peppar efter smak. 

TIPS: Rör i en skvätt vatten så att curryn får önskad konsistens.

6

Fördela riset och kikärtscurryn i skålar. Toppa med koriander och en generös klick mango chutney.

Smaklig måltid!