HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKotlettstrimlor I Kokosmjölk
topBanner
Kotlettstrimlor i kokosmjölk

Kotlettstrimlor i kokosmjölk

med ris, mango- och jordnötssalsa

Allergener:glutensojasenapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

20 g

Gul paprika

20 g

Röd paprika

3 dl

Salladslök

Ingefära

Vitlöksklyfta

Chili

Fläskkotlett hel

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Kokosmjölk

Mango

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1435.7396 kJ
Energi (kcal)343.15 kcal
Fett5.695 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater63.53 g
varav socker1.5 g
Protein9.22 g
Salt2.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva både paprikor och salladslök tunt. Skala och riv sedan vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär kotlett i 1 cm breda strimlor på en separat skärbräda.  

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs paprika och salladslök i 5 min.Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt sedan åt sidan på en tallrik. Häll i en till skvätt olja* i pannan och fräs kotlettstrimlorna i 4-5 min. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, sojasås, kokosmjölk, currypasta (stark!), samt paprika och salladslök (igen) i stekpannan med kotlettstrimlor. Låt sjuda tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. TIPS: Currypastan är ganska stark så vi rekommenderar att du tillsätter den eftersmak. 

5

Skala och skär mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Grovhacka jordnötter. Blanda mango och jorndnötter i en skål - detta är kvällens salsa.

6

Lägg upp riset i djupa tallrikar. Toppa med kotlettstrimlor i kokossås, grönsaker och mangosalsa. Avsluta med att strö över lite chili (stark!) på toppen.