25 ml
Sojasås
(Innehållergluten, soja)150 g
Jasminris
20 g
Gul paprika
20 g
Röd paprika
3 dl
Salladslök
Ingefära
Vitlöksklyfta
Chili
Fläskkotlett hel
Gul currypasta
(Innehållersenap)Kokosmjölk
Mango
Jordnötter
(Innehållerjordnötter)Vatten*
Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva både paprikor och salladslök tunt. Skala och riv sedan vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär kotlett i 1 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs paprika och salladslök i 5 min.Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt sedan åt sidan på en tallrik. Häll i en till skvätt olja* i pannan och fräs kotlettstrimlorna i 4-5 min. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt ingefära, vitlök, sojasås, kokosmjölk, currypasta (stark!), samt paprika och salladslök (igen) i stekpannan med kotlettstrimlor. Låt sjuda tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. TIPS: Currypastan är ganska stark så vi rekommenderar att du tillsätter den eftersmak.
Skala och skär mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Grovhacka jordnötter. Blanda mango och jorndnötter i en skål - detta är kvällens salsa.
Lägg upp riset i djupa tallrikar. Toppa med kotlettstrimlor i kokossås, grönsaker och mangosalsa. Avsluta med att strö över lite chili (stark!) på toppen.