topBanner
Kotlettstrimlor i kokosmjölk

Kotlettstrimlor i kokosmjölk

med ris, jordnöts- och mangosalsa

Dyk ner i en sagolik mixtur av milda smaker som kommer att få de minsta krabaterna i familjen att stänga av Bolibompa på stubinen och vallfärda mot köket i trance när de känner doften av behaglig mango och nyfiken ingefära. Servera med doftande jasminris.

Allergener:glutensojajordnöttersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ st

Gul paprika

1 st

Röd paprika

1 st

Salladslök

10 g

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Fläskkotlett hel

½ st

Mango

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 paket

Kokosmjölk

½ st

Chili

1 paket

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3623 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett39 g
varav mättat26 g
Kolhydrater85 g
varav socker23 g
Protein44 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. 

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva både paprikor och salladslök tunt. Skala och riv sedan vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers].

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. 

Skär kotlett i 1 cm breda strimlor på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs paprika och salladslök i 5 min.Krydda med en nypa salt och peppar*. Sätt sedan åt sidan på en tallrik. 

Häll i en till skvätt olja* i pannan och fräs kotlettstrimlorna i 4-5 min. 

VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, sojasås, kokosmjölk, currypasta (stark!), samt paprika och salladslök (igen) i stekpannan med kotlettstrimlor. 

Låt sjuda tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. 

TIPS: Currypastan är ganska stark så vi rekommenderar att du tillsätter den eftersmak.

5

Skala och skär mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Grovhacka jordnötter. 

Blanda mango och jorndnötter i en skål - detta är kvällens salsa.

6

Lägg upp riset i djupa tallrikar. Toppa med kotlettstrimlor i kokossås, grönsaker och mangosalsa. Avsluta med att strö över lite chili (stark!) på toppen. 

Smaklig måltid!