Gratinerade kidneybönor i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerade kidneybönor i tomatsås

Gratinerade kidneybönor i tomatsås

med frisk gemsallad

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Röd chili

½

Citron

1

Kidneybönor

1

Krossade tomater

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

90

Sallad

150

Jasminris

1

Lök

2

Bladselleri

1

Röd paprika

2

Baharat kryddmix

Ingår inte i din leverans

Olivolja (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)469 kcal
Energi (kJ)1960 kJ
Fett11.47 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater67.66 g
varav socker0.7 g
Protein17.46 g
Salt0.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

2

Finhacka lök och selleri. Skär paprika och morot i 2 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Rensa och skölj kidneybönor. Halvera citron.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i lök, selleri, paprika, morot och chili. Fräs tills grönsakerna mjuknat, 6-7 min.

4

Rör i kidneybönor, krossade tomater och baharat kryddmix i stekpannan. Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan). Stek under omrörning i 2-3 in. Krydda med salt* och peppar*.

5

För över bönblandningen till en ugnsform och strö över ett jämnt lager av strimlad mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 10-12 min. Dela samtidigt gemsalladen i stora bitar och lägg i en salladsskål. Smaksätt salladen med citronjuice, olivolja*, salt* och peppar*.

6

Fördela riset mellan era skålar och lägg sedan på rikligt med den gratinerade bön- och grönsaksröran. Servera grönsalladen vid sidan.