topBanner
Gratinerade kidneybönor i tomatsås

Gratinerade kidneybönor i tomatsås

med mozzarella och ris

Stig in i ett gratinerat palats av grönsaker och baharat som förvandlar tallriken till ett kulinariskt kungadöme. När de munvattnande kidneybönorna omgärdade av smält mozzarella lägger sig på tungan kommer dina smaklökar att börja gråta av lycka.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Lök

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

1 st

Chili

1 st

Citron

1 paket

Kidneybönor

1 burk

Krossade tomater

2 g

Baharat kryddmix

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 paket

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Salt* och peppar*

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2443 kJ
Energi (kcal)584 kcal
Fett11 g
varav mättat5 g
Kolhydrater87 g
varav socker20 g
Protein27 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

2

Finhacka lök och selleri. Skär paprika och morot i 2 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Rensa och skölj kidneybönor. Halvera citron.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i lök, selleri, paprika, morot och chili. Fräs tills grönsakerna mjuknat, 6-7 min.

4

Rör i kidneybönor, krossade tomater och baharat kryddmix i stekpannan. Tillsätt 1 dl vatten (2 dl för 4 personer). Stek under omrörning i 2-3 in. Krydda med salt och peppar*.

5

För över bönblandningen till en ugnsform och strö över ett jämnt lager av strimlad mozzarella.

Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 10-12 min.

Dela samtidigt gemsalladen i stora bitar och lägg i en salladsskål. Smaksätt salladen med citronjuice, olivolja, salt och peppar*.

6

Fördela riset mellan era skålar och lägg sedan på rikligt med den gratinerade bön- och grönsaksröran. Servera grönsalladen vid sidan.

Smaklig måltid!