HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGratinerade Kidneybönor I Tomatsås
topBanner
Gratinerade kidneybönor i tomatsås

Gratinerade kidneybönor i tomatsås

med frisk gemsallad

Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Morot

50 g

Chili

150 g

Citron

⅔ msk

Kidneybönor

3 dl

Krossade tomater

1 dl

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Gemsallad

Jasminris

Lök

Bladselleri

(Innehållerselleri)

Röd paprika

Baharat kryddmix

Ingår inte i din leverans

Olivolja* (steg 5)

Vatten* (steg 1)

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1960.2131 kJ
Energi (kcal)468.5022 kcal
Fett11.4653 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater67.655 g
varav socker0.7 g
Protein17.455 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

2

Finhacka lök och selleri. Skär paprika och morot i 2 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Rensa och skölj kidneybönor. Halvera citron.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i lök, selleri, paprika, morot och chili. Fräs tills grönsakerna mjuknat, 6-7 min.

4

Rör i kidneybönor, krossade tomater och baharat kryddmix i stekpannan. Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan). Stek under omrörning i 2-3 in. Krydda med salt* och peppar*.

5

För över bönblandningen till en ugnsform och strö över ett jämnt lager av strimlad mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 10-12 min. Dela samtidigt gemsalladen i stora bitar och lägg i en salladsskål. Smaksätt salladen med citronjuice, olivolja*, salt* och peppar*.

6

Fördela riset mellan era skålar och lägg sedan på rikligt med den gratinerade bön- och grönsaksröran. Servera grönsalladen vid sidan.