HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Kotlettbitar
topBanner
Pannstekta kotlettbitar

Pannstekta kotlettbitar

med nudlar, salladslök och rostade sesamfrön

Allergener:glutensesamsulfitersoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

10 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

25 g

Gul paprika

½ tsk

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Vitlöksklyfta

Salladslök

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

Fläskkotlett, skivad

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Ketchup

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)208.52 kJ
Energi (kcal)49.8375 kcal
Fett2.51 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater5.2525 g
varav socker3.9 g
Protein1.06 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten och en nypa salt*. Pressa vitlök. Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt, kasta roten. Separera salladslökens vita delen och gröna blasten. Tillsätt nudlarna i det kokande vattnet. Låt sjuda tills mjuknat, ca 4 min. Häll av vattnet i ett durkslag som du omedelbart sänker ner i en skål med kallt vatten. Låt nudlarna sitta där tills vidare.

2

Skär fläskkotlett i 2x2 cm stora bitar. Häll vetemjöl i en bunke och krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Lägg i kotlettbitarna i bunken och blanda ordentligt.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Lägg i sesamfrön och rosta tills de är gyllenbruna, 1-2 min. För över fröna i en skål och sätt åt sidan. Torka av stekpannan med hushållspapper.Tips: Rör om regelbundet så att sesamfröna inte bränns vid. 

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg lite hushållpapper på en tallrik. Bryn hälften av kotlettbitarna i stekpannan tills köttet har fått en gyllenbrun yta, 6-7 min. Lägg över bitarna till tallriken. Häll på lite extra olja* i stekpannan och bryn den andra hälften av köttet på samma sätt. TIPS: Bryn kotlettbitarna i omgångar = extra krispigt!

5

Blanda vitvinsvinäger, sojasås och ketchup i en liten skål. Krydda såsen med socker* och salt* efter smak. Diska stekpannan som du använde till köttet. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme.  Fräs paprika i 4 min. Tillsätt vitlök och den vita delen av salladslöken. Fräs i ytterligare 1 min. Häll i såsen och låt sjuda, ca 3 min. 

6

Lägg över kotlettbitarna till stekpannan igen. Låt nudlarna rinna av. Blanda sedan i nudlarna ordentligt tillsammans med de andra ingredienserna i stekpannan. Fräs tills uppvärmt. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Servera i djupa skålar. Strö över den gröna blasten av salladslöken och rostade sesamfrön.