topBanner
Pannstekta kotlettbitar

Pannstekta kotlettbitar

med nudlar, salladslök och rostade sesamfrön

Bjud in dina smaklökar till ett sötsurt paradis av krispiga kotlettbitar med toner av vitlök och soja. Tillsammans med nudlar och wokade grönsaker förvandlar dem ditt kök till en asiatisk oas i det skandinaviska höstmörkret. Avrunda med rostade sesamfrön som bidrar med en knaprig konsistens och nötig smak.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensesamsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

½ st

Gul paprika

1 st

Salladslök

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

1 paket

Fläskkotlett hel

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 paket

Vitvinsvinäger

1 paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

50 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

½ tsk

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2406 kJ
Energi (kcal)575 kcal
Fett13 g
varav mättat4 g
Kolhydrater70 g
varav socker14 g
Protein42 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten och en nypa salt*.

Skala och pressa vitlök. Halvera paprika, ta bort stjälk och frön. Skär i 2x2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt, kasta roten. Separera salladslökens vita delen och gröna blasten.

Tillsätt nudlarna i det kokande vattnet. Låt sjuda tills mjuknat, ca 4 min. Häll av vattnet i ett durkslag som du omedelbart sänker ner i en skål med kallt vatten. Låt nudlarna sitta där tills vidare.

2

Skär fläskkotletten i 2x2 cm stora bitar. Häll vetemjöl i en bunke och krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg i kotlettbitarna i bunken och blanda ordentligt.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Lägg i sesamfrön och rosta tills de är gyllenbruna, 1-2 min. För över fröna i en skål och sätt åt sidan.

Torka av stekpannan med hushållspapper. TIPS: Rör om regelbundet så att sesamfröna inte bränns vid.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg lite hushållpapper på en tallrik.

Bryn hälften av kotlettbitarna i stekpannan tills köttet har fått en gyllenbrun yta, 6-7 min. Lägg över bitarna till tallriken. Häll på lite extra olja* i stekpannan och bryn den andra hälften av köttet på samma sätt.

VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Bryn kotlettbitarna i omgångar = extra krispigt!

5

Blanda vitvinsvinäger, sojasås och ketchup i en liten skål. Krydda såsen med socker och salt efter smak.

Diska stekpannan som du använde till köttet. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme.

Fräs paprika i 4 min. Tillsätt vitlök och den vita delen av salladslöken. Fräs i ytterligare 1 min. Häll i såsen och låt sjuda, ca 3 min.

6

Lägg över kotlettbitarna till stekpannan igen.

Låt nudlarna rinna av. Blanda sedan i nudlarna ordentligt tillsammans med de andra ingredienserna i stekpannan. Fräs tills uppvärmt. Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera i djupa skålar. Strö över den gröna blasten av salladslöken och rostade sesamfrön.

Smaklig måltid!