HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmörstekta Räkor
topBanner
Smörstekta räkor

Smörstekta räkor

med ris, spetskål, asiatisk marinad och färsk mynta

Allergener:sulfitermjölkkräftdjurglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1.33 msk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 msk

Morot

½ tsk

Räkor

(Innehållersulfiter, kräftdjur)

3 dl

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Spetskål

Ingefära

Basmatiris

Lime

Mynta

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja* (steg 3)

Socker*

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)637.6338 kJ
Energi (kcal)152.3981 kcal
Fett15.8573 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater2.7662 g
varav socker1.5 g
Protein0.1982 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

2

Dela spetskål på längden, skär bort den grova stjälken i mitten och skiva sedan tunt. Skala morot, och skär i tunna halvmånar. Skala och riv ingefära. Finhacka hälften av myntan (spara resten till servering).  

3

Blanda ingefära, hackad mynta, limejuice, olivolja*, sojasås, vitvinsvinäger och socker* till en marinad i en liten bunke.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Lägg i spetskål och morötter samt häll i marinaden. Fräs grönsakerna tills kålen är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd, 8-10 min.

5

Hetta upp smör* i ytterligare en stekpanna på hög värme. Stek räkorna i 1-2 min per sida. VIKTIGT: Räkorna är färdiga när köttet är rosa och helt ogenomskinligt.

6

Lägg upp riset i en djup tallrik. Toppa med stekta grönsaker, räkor och en klick med gräddfil. Strö över färska myntablad.