
Föll ni för det spännande namnet på dagens recept? Vi vågar nästan lova att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet. Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning Saha-Ras och steker den till perfektion. Samtidigt rostar vi zucchini och lök med kummin, och blandar dem sen med spenat, tomat och couscous. Vi toppar härligheterna med krämig vitlöksyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
4
Saha-Ras
100
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Rödlök
1
Zucchini
1
Tomat
1
Bladpersilja
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
2
Spiskummin, malen
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½
Citron
1
Olivolja (steg 2)
2.5
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 2)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär zucchini i 2 cm halvmånar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Lägg över zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, kummin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills möra.

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.

Under tiden, blanda kyckling, Saha-ras och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka tomat och persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, citronsaft, salt och peppar i en liten skål.
Rör tomat, spenat och färdigrostade grönsaker i kastrullen med färdig couscous.

Lägg upp grönsakscouscous, kyckling och vitlöksyoghurt i skålar.
Strö över persilja.