topBanner
Grönkålsquesadillas

Grönkålsquesadillas

med svart bönröra, tomatsallad och gräddfil

Inta köksscenen och wrappa ihop en modern klassiker som skulle få Jay-Z att börjar skriva alla sina låtar på spanska. Ta fram macheten och hugg dig fram genom en mexikansk djungel av grönkål, vada genom svart bönröra och ta ett svalkande dopp i gräddfil som kyler ner ditt äventyr till en behaglig nivå.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

100 g

Gemsallad

1 påse

Bladpersilja

1 st

Plommontomater

1 st

Rödlök

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

100 g

Grönkål med stjälk

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3310 kJ
Energi (kcal)791 kcal
Fett26 g
varav mättat11 g
Kolhydrater98 g
varav socker12 g
Protein33 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten*. Skala vitlök.

Lägg svart bönor, vitlök och 1 msk gräddfil i en mixer. Blanda tills du har en grov bönröra. Krydda röra med limejuice och salt* efter smak.

TIPS: Om du inte har en mixer, mosa bönorna med en gaffel och pressa vitlöken. Det är helt okej om röran fortfarande har lite bitar.

2

Bryt av bladen på grönkålen. Skär bort stjälkarna och finhacka själva bladen.

3

Fräs grönkål på en torr stekpanna på medelvärme i 5 min. Krydda med en nypa salt*.

4

Skiva gemsallad tunt. Finhacka persilja, tomat, och rödlök.

Blanda gemsallad, persilja, tomat och rödlök i en salladskål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice.

Blanda resterande gräddfil och Hello Mexico kryddmix i en skål.

5

Bre bönmixen på tortillabrödet, strö över med grönkål och mozzarella. Placera sedan en tortilla ovanpå.

Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i hela quesadillan och stek den i 3-4 min per sida.

6

Kvarta quesadillan och fördela mellan era tallrikar. Servera med sallad och mexi-gräddfil vid sidan.

Smaklig måltid!