HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrönkålsquesadillas
topBanner
Grönkålsquesadillas

Grönkålsquesadillas

med svart bönröra, tomatsallad och gräddfil

Forget the Tex-Mex quesadillas of the past! This beauty is jam-packed with hearty and filling ingredients! The secret to this memorable Tex-Mex feast is the refreshing salsa made with fresh tomatoes, cilantro and lime. Simple, yet so satisfying!

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

4 st

Gemsallad

1 paket

Bladpersilja

1 st

Tomat

Rödlök

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Tex-Mex

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Svarta bönor

Vitlöksklyfta

Lime

Grönkål, skuren

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3923.3579 kJ
Energi (kcal)937.705 kcal
Fett24.81 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater136.9505 g
varav socker4.4 g
Protein36.0935 g
Salt3.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten*. Skala vitlök.Lägg svart bönor, vitlök och 1 msk gräddfil i en mixer. Blanda tills du har en grov bönröra. Krydda röra med limejuice och salt* efter smak. TIPS: Om du inte har en mixer, mosa bönorna med en gaffel och pressa vitlöken. Det är helt okej om röran fortfarande har lite bitar.

2

Bryt av bladen på grönkålen. Skär bort stjälkarna och finhacka själva bladen.

3

Fräs grönkål på en torr stekpanna på medelvärme i 5 min. Krydda med en nypa salt*.

4

Skiva gemsallad tunt. Finhacka persilja, tomat, och rödlök. Blanda gemsallad, persilja, tomat och rödlök i en salladskål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Blanda resterande gräddfil och Hello Mexico kryddmix i en skål.

5

Bre bönmixen på tortillabrödet, strö över med grönkål och mozzarella. Placera sedan en tortilla ovanpå. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i hela quesadillan och stek den i 3-4 min per sida.

6

Kvarta quesadillan och fördela mellan era tallrikar. Servera med sallad och mexi-gräddfil vid sidan.