Sydamerikanska kycklingempanadas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydamerikanska kycklingempanadas

Sydamerikanska kycklingempanadas

med paprikarostad potatis och chimichurri

Empanadas är det spanska ordet for piroger, och det är en ytterst populär och smidig allt-i-ett lunchrätt. Vår underbara variant innehåller kycklingstrimlor, salladslök, svarta bönor, chili och Panamat. Vi serverar våra sydamerikanska kycklingempanadas med paprikarostad potatis, tomatsallad, och en spicy chimichurri med persilja, vitlök och lime.

Allergener:
Ägg
Vete
Gluten
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

½

Rödlök

1

Lime

½

Svarta bönor

1

Salladslök

4

Panamat

1

Chiliflakes

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

250

Körsbärstomater

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

2

Olivolja (steg 5)

½

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1499 kcal
Energi (kJ)6271 kJ
Fett63.5 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater142.2 g
varav socker12.9 g
Protein68.3 g
Salt7.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Halvera (oskalad) potatis (eller skär de stora i kvartar), och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt på båda sidorna.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, tills brynt och nästan genomstekt (de steks färdigt senare). Ställ åt sidan på en tallrik för att svalna.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Stek lök och bönor
3

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Halvera lime. Blanda rödlök, juice från en limehalva och en generös nypa salt i en medelstor skål.

Skölj bönor [1/2 paket, 2P]. Skiva salladslök tunt, dela upp de vita och de gröna skivorna. 

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek vit salladslök och Panamat i 1 min. Rör i bönor, vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud tills tjocknat, 2-3 min.

Fyll empanadas
4

Medans bönor steks, strimla kyckling med hjälp av två gafflar. Tillsätt kyckling och en nypa chili flakes till stekpannan, och ta av pannan från värmen. 

Rulla ut pizzadegen och skär den i fyra lika stora bitar. Lägg över degen och tillhörande bakpapper på en plåt [2 plåtar, 4P]. Dela upp fyllningen jämnt på ena sidan av degbitarna och toppa med mozzarella. Vik försiktigt ihop degen till en empanada. Pressa ihop kanterna med en gaffel. Tillaga i ugnen 12-14 min eller tills de är gyllene.

TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.

Gör chimichurri
5

Finhacka vitlök och persilja.

Blanda vitlök, persilja, grön salladslök, olivolja [2 msk | 4 msk], resterande limejuice, en nypa chili flakes och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten för en mer lättflytande konsistens.

TIPS: Det är viktigt att ingredienserna är finhackade.

Halvera körsbärstomater. Rör i körsbärstomater och en sked chimichurri i skålen med rödlök precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp empanadas, potatis och en klick aioli på tallrikar.

Servera med tomatsallad och chimichurri i separata skål.

TIPS: Traditionellt tillsätts en liten sked chimichurri på empanadan innan varje tugga.