Lime-bakad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lime-bakad kolja

Lime-bakad kolja

med ugnsbakade grönsaker och rökt majonnäs

Ingredienserna i den här goda fiskrätten får dig garanterat att tänka på sydligare breddgrader! Vi bjuder på kolja som ugnsbakas med lime och serveras med rostad potatis, morot, lök och majs som får smak av rökt paprikapulver, Tex-Mex-kryddor och chimichurri med koriander och persilja. Rökig majonnäs blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Kolja

(Innehåller Fisk)

1

Majs

2

Morot

1

Rödlök

300

Potatis

10

Tex-Mex

4

Rökt paprikapulver

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Lime

1

Koriander

½

Chiliflakes

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2576 kJ
Energi (kcal)616 kcal
Fett33 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater254.3 g
varav socker17.5 g
Protein54.2 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna morot och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med salt, peppar, hälften av Tex-Mex och hälften av rökt paprikapulver.

Rosta i ugnen i 25–35 minuter, eller tills gyllene.

Förbered fisk
2

Under tiden, skär lime i tunna skivor.

Torka fisk med hushållspapper. Krydda med salt, peppar och resten av Tex-Mex.

Placera fisk i en ugnsform med bakplåtspapper och lägg limeskivor ovanpå.

Ställ åt sidan.

Blanda chimichurri
3

Finhacka koriander och persilja.

Blanda koriander, persilja, chili flakes [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

Häll av majs.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Ugnsbaka fisk
4

Ugnsbaka fisk i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt, när 15 min återstår av rotfrukternas tillagningstid.

Tillsätt majs till rotfrukterna, blanda och rosta återstående tid.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda majonnäs
5

Under tiden, blanda majonnäs och resten av rökt paprikapulver i en liten skål.

Rör ned chimichurri i rotfrukterna precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter i djupa tallrikar.

Toppa med fisk och en klick majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image