
Vegofärs är ett gott och smidigt alternativ när du vill äta lite mer grönt. I detta smarriga tacorecept kombinerar vi den med svarta bönor och smaksätter med texmexkryddor och BBQ-sås innan vi serverar den i varma tortillabröd tillsammans med cajundressing, majs och kålmix.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
195 g
Svarta bönor
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
5 g
Tex-Mex
1 st
Lök
½ st
Chili
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lök i tunna skivor.
Häll av och skölj svarta bönor.

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, bönor, vegofärs, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ba och en nypa salt och peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Under tiden, blanda gräddfil, majonnäs och resterande Ay Cajun-ba i en liten skål.
Häll av majs.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Ställ fram allt på bordet.
Bre tortillabröd med cajundressing och fyll dem med färsblandning, kålmix och majs.
Garnera med chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.