Skip to main content
Texmexkryddade vegofärstacos

Texmexkryddade vegofärstacos

med svarta bönor, kålmix och cajundressing

Vegofärs är ett gott och smidigt alternativ när du vill äta lite mer grönt. I detta smarriga tacorecept kombinerar vi den med svarta bönor och smaksätter med texmexkryddor och BBQ-sås innan vi serverar den i varma tortillabröd tillsammans med cajundressing, majs och kålmix.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

195 g

Svarta bönor

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

5 g

Tex-Mex

1 st

Lök

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3518 kJ
Energi (kcal)841 kcal
Fett36 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater88.7 g
varav socker18.1 g
Kostfiber15.8 g
Protein32.3 g
Salt3.9 g
Potassium74.1 mg
Calcium9.5 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn. 

Skär lök i tunna skivor.

Häll av och skölj svarta bönor.

Stek fyllning
2

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, bönor, vegofärs, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ba och en nypa salt och peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Blanda dressing
3

Under tiden, blanda gräddfil, majonnäs och resterande Ay Cajun-ba i en liten skål.

Häll av majs.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Ställ fram allt på bordet.

Bre tortillabröd med cajundressing och fyll dem med färsblandning, kålmix och majs.

Garnera med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image