topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskkotlett

Stekt fläskkotlett

med smördressad potatis och spröd äppelsallad

Kött, potatis och sallad! Det har ni säkert ätit många gånger, men kvällens recept kommer garanterat ändå att fresta. Vi steker fläskkotlett till krispig perfektion och serverar den med smördressad potatis med persilja, och en både spröd och krämig äppelsallad med kål, yoghurt och senap.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Barnvänlig
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Förskuren spetskål

1

Äpple

6

Grov senap

(Innehåller Senap)

1

Kruspersilja

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

400

Småpotatis

250

Skivad fläskkotlett

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)573 kcal
Energi (kJ)2396 kJ
Fett28.6 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater42.6 g
varav socker10.6 g
Protein34.4 g
Salt0.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12-15, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Förbered äppelsallad
2

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka hälften av persiljan (spara resten av bladen till garnering).

Blanda spetskål, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en skål, och massera med händerna i 30 sek. Rör sedan i äpple. 

Tillsätt senap och yoghurt
3

Rör i senap [½ paket, 2P] och yoghurt i skålen med kål.

Smaka av med salt och peppar.

Stek kött
4

Krydda kött med en nypa salt på båda sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt.

Smördressa potatis
5

Häll av vattnet från färdig potatis.

Blanda potatis med smör [1 msk I 2 msk], hackad persilja, en nypa salt och peppar i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp fläskkotlett, smördressad potatis och äppelsallad på tallrikar.

Garnera med pumpakärnor och sparade persiljeblad.