topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Timjanbiffar

Timjanbiffar

med krämig fänkål- och äppelsås

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Crème fraiche

Nötfärs

1

Torkad timjan

250

Penne

1

Röd chili

20

Finriven ost

1

Lök

1

Dill

1

Fänkål

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

10

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1 kcal
Energi (kJ)6 kJ
Fett0.05 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.1 g
varav socker0 g
Protein0.05 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslista) och en stor nypa salt*. Häll i pennen när det kokar. Låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och för tillbaka pastan till kastrullen och sätt åt sidan. 

2

Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Halvera lök och fänkål, skär båda i tunna skivor. Halvera äpple, ta bort kärnhuset och skiva tunt.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg till chili, lök, fänkål och äpple. Fräs i 4-5 minuter. Häll i crème fraîche och låt sjuda i 6-7 min. Blanda i den färdigkokta pastan i stekpannan.

4

Blanda nötfärs med timjan, salt* och peppar* i en bunke. Forma biffar utav färsen (en biff per person).

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Stek biffarna i 5-6 min per sida. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Riv parmesan. Häll i halva parmesanen i stekpannan med såsen och spara resterande till servering. Plocka av några dillblad till servering. Servera pastan med fänkål-och äpplesåsen i djupa skålar. Toppa med timjanbiffarna, parmesan och dillblad.