1 g
Crème fraiche
(Innehållermjölk)10 dl
Nötfärs
Timjan
Penne
(InnehållerglutenKan innehållasoja)Chili
Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)Lök
Dill
Fänkål
Äpple
Vatten*
Koka upp en stor kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslista) och en stor nypa salt*. Häll i pennen när det kokar. Låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och för tillbaka pastan till kastrullen och sätt åt sidan.
Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Halvera lök och fänkål, skär båda i tunna skivor. Halvera äpple, ta bort kärnhuset och skiva tunt.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg till chili, lök, fänkål och äpple. Fräs i 4-5 minuter. Häll i crème fraîche och låt sjuda i 6-7 min. Blanda i den färdigkokta pastan i stekpannan.
Blanda nötfärs med timjan, salt* och peppar* i en bunke. Forma biffar utav färsen (en biff per person).
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Stek biffarna i 5-6 min per sida. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Riv parmesan. Häll i halva parmesanen i stekpannan med såsen och spara resterande till servering. Plocka av några dillblad till servering. Servera pastan med fänkål-och äpplesåsen i djupa skålar. Toppa med timjanbiffarna, parmesan och dillblad.