topBanner
Rosmarinskyckling

Rosmarinskyckling

med potatisgratäng och äppelsalsa

Känn dofterna av medelhavsgrönska när du plockar ut rosmarinen ur sin förpackning och ger den möra kycklingbröstfileen smaken den förtjänar. Tillsammans med den eleganta gratängen som stoltserar med svensk King Edward och nyttig grönkål kommer den här middagen att ta dina smaklökar hela vägen till mathimlen.

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid50 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

King Edward potatis

1 st

Lök

100 g

Grönkål med stjälk

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

2 st

Rosmarin

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Äpple

1 st

Rödlök

½ st

Piccolo gurka

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

2 dl

Mjölk*

(Innehållermjölk)

50 head

Smör*

(Innehållermjölk)

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4799 kJ
Energi (kcal)1147 kcal
Fett58 g
varav mättat31 g
Kolhydrater101 g
varav socker37 g
Protein52 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC.

Grovriv potatis (skalning är valfritt) och lök. Skär bort stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen.

2

Blanda potatis, lök, grönkål, mjölk, matlagningsgrädde, en generös nypa salt och peppar* i en bunke.

Fördela potatisblandningen jämnt i en stor ugnsform. Skär smöret* i tunna skivor och placera ovanpå. Toppa med panko.

Baka gratängen i 30-35 min i ugnen.

TIPS: Desto större ugnsform, desto snabbare tillagningstid har gratängen.

3

Finhacka rosmarinblad och vitlök.

Blanda rosmarin, vitlök och olivolja* i en skål. Lägg kycklingfiléer i skålen och låt marineras i 5-10 min medan du förbereder salsan.

4

Halvera citron. Finhacka äpple, rödlök och gurka.

Blanda äpple, rödlök, gurka, en skvätt citronjuice, olivolja, salt och peppar* i en skål.

TIPS: Tillsätt med citronjuice efter smak.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer i 5-7 min per sida.

VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Häll i kvarvarande marinad i pannan.

6

Servera kycklingfiléerna tillsammans med potatisgratäng och äppelsalsa.

Smaklig måltid!