HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRosmarinskyckling
topBanner
Rosmarinskyckling

Rosmarinskyckling

med potatisgratäng och äppelsalsa

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Potatis

3.33 msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

13.33 msk

Lök

1 msk

Grönkål, skuren

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Kycklingbröstfilé

Rosmarin

Vitlöksklyfta

Äpple

Rödlök

Piccolo gurka

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

Mjölk* (steg 2)

(Innehållermjölk)

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1561.6694 kJ
Energi (kcal)373.248 kcal
Fett32.3048 g
varav mättat17 g
Kolhydrater15.995 g
varav socker5.1 g
Protein5.3775 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Grovriv potatis (skalning är valfritt) och lök. Skär bort stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen. 

2

Blanda potatis, lök, grönkål, mjölk*, matlagningsgrädde, en generös nypa salt* och peppar* i en bunke. Fördela potatisblandningen jämnt i en stor ugnsform. Skär smöret* i tunna skivor och placera ovanpå. Toppa med panko. Baka gratängen i 30-35 min i ugnen. 

3

Finhacka rosmarinblad och vitlök. Blanda rosmarin, vitlök och olivolja* i en skål. Lägg kycklingfiléer i skålen och låt marineras i 5-10 min medan du förbereder salsan.

4

Halvera citron. Finhacka äpple, rödlök och gurka.Blanda äpple, rödlök, gurka, en skvätt citronjuice, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Tillsätt med citronjuice efter smak.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer i 5-7 min per sida. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Häll i kvarvarande marinad i pannan. 

6

Servera kycklingfiléerna tillsammans med potatisgratäng och äppelsalsa.