topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med nötfärs, karamelliserad lök och pommes frites

Barnvänlig

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:mjölkglutensesamäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

King Edward potatis

1 st

Lök

1 st

Timjan

1 st

Äpple

250 g

Nötfärs

½ påse

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

2 st

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

½ påse

Rucola

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

10 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4414 kJ
Energi (kcal)1055 kcal
Fett45 g
varav mättat15 g
Kolhydrater115 g
varav socker35 g
Protein45 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen till 220°C. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes. 

Placera pommesen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, ca 30-35 min. 

TIPS: 1) Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller skalet på. 2) Vänd potatisen halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt. 

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt och peppar*. 

Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

3

Riv äpple. 

Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt och peppar

Blanda ordentligt och forma färsen till burgare. Färsen räcker till en burgare per person.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. 

Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta. 

Viktigt: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm på den mellersta hyllan i 2-3 min. 

Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] i en skål med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*.

6

Dela briochebullarna på mitten. 

Bre majonnäs på brödens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes frites och resterande sallad vid sidan av.

Smaklig måltid!