topBanner
Sandwich med korv

Sandwich med korv

toppad med örtdressing och gurksalsa

Bjud in de minsta till första lektionen av hur man lagar en riktig god middag och så ett groende frö om hur rolig och uppslukande matlagning faktiskt kan vara. Korvbitarna gifter sig perfekt med den dillsmakande gurksalsan som omhuldas av den knapriga sandwichen. Fullända den pittoreska teckningen av ett barns drömmåltid med sötpotatispommes vid sidan.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

20 g

Pumpafrön

1 st

Piccolo gurka

2 st

Tomat

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

4 st

Korv, gris/nötkött

1 påse

Dill

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3226 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett25 g
varav mättat7 g
Kolhydrater113 g
varav socker15 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala sötpotatis och skär till 1 cm tjocka pommes frites. Placera dem jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll på en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka i 15-20 min i ugnen.

2

Rosta pumpafrön tills de börjar att poppa på en torr stekpanna på medelvärme, ca 3-4 min och sätt åt sidan. Spara stekpannan till senare.

Finhacka gurka och tomat. Blanda bitarna i en skål tillsammans med pumpafrön, en skvätt olja, en nypa salt och socker*.

3

Skär baguette i fyra lika dela på längden, dela dessa på hälften och skvätt sedan lite olivolja* på skärytan.

4

Skär korvarna i 2 cm breda skivor.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och stek korvbitarna tills de är gyllenbruna, 8-10 min.

5

Finhacka dill. Blanda dill, majonnäs, gräddfil, en nypa salt och peppar till en dressing i en skål.

Bre dilldressing och lite senap på skärytan av brödet när korvarna är färdigstekta.

6

Fyll brödet med korvbitarna och gurksalladen. Pryd korvarna med extra senap.

Servera på en tallrik tillsammans med sötpotatis-pommes och resterande gurksallad vid sidan av.

Smaklig måltid!