HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSandwich Med Korv
topBanner
Sandwich med korv

Sandwich med korv

toppad med dilldressing gurksalsa

Null

Allergener:glutenäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Pumpafrön

25 g

Dill

25 g

Sötpotatis

Piccolo gurka

Tomat

Korv, gris/nötkött

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Senap

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)637.1185 kJ
Energi (kcal)152.275 kcal
Fett14.1175 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater2.615 g
varav socker0.6 g
Protein3.375 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala sötpotatis och skär till 1 cm tjocka pommes frites. Placera dem jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll på en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i 15-20 min i ugnen. 

2

Rosta pumpafrön tills de börjar att poppa på en torr stekpanna på medelvärme, ca 3-4 min och sätt åt sidan. Spara stekpannan till senare. Finhacka gurka och tomat. Blanda bitarna i en skål tillsammans med pumpafrön, en skvätt olja*, en nypa salt* och socker*

3

Skär baguette i fyra lika dela på längden, dela dessa på hälften och skvätt sedan lite olivolja* på skärytan.

4

Skär korvarna i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och stek korvbitarna tills de är gyllenbruna, 8-10 min.

5

Finhacka dill. Blanda dill, majonnäs, gräddfil, en nypa salt* och peppar* till en dressing i en skål. Bre dilldressing och lite senap på skärytan av brödet när korvarna är färdigstekta.

6

Fyll brödet med korvbitarna och gurksalladen. Pryd korvarna med extra senap. Servera på en tallrik tillsammans med sötpotatis-pommes och resterande gurksallad vid sidan av.