20 g
Pumpafrön
25 g
Dill
25 g
Sötpotatis
Piccolo gurka
Tomat
Korv, gris/nötkött
Baguette
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)Majonnäs
(Innehållerägg, senap)Gräddfil
(Innehållermjölk)Senap
(InnehĂĄllersenap)Sätt ugnen pĂĄ 200°C. Skala sötpotatis och skär till 1 cm tjocka pommes frites. Placera dem jämnt pĂĄ en bakplĂĄt täckt med bakplĂĄtspapper. Häll pĂĄ en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i 15-20 min i ugnen.Â
Rosta pumpafrön tills de börjar att poppa pĂĄ en torr stekpanna pĂĄ medelvärme, ca 3-4 min och sätt ĂĄt sidan. Spara stekpannan till senare. Finhacka gurka och tomat. Blanda bitarna i en skĂĄl tillsammans med pumpafrön, en skvätt olja*, en nypa salt* och socker*.Â
Skär baguette i fyra lika dela på längden, dela dessa på hälften och skvätt sedan lite olivolja* på skärytan.
Skär korvarna i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och stek korvbitarna tills de är gyllenbruna, 8-10 min.
Finhacka dill. Blanda dill, majonnäs, gräddfil, en nypa salt* och peppar* till en dressing i en skål. Bre dilldressing och lite senap på skärytan av brödet när korvarna är färdigstekta.
Fyll brödet med korvbitarna och gurksalladen. Pryd korvarna med extra senap. Servera på en tallrik tillsammans med sötpotatis-pommes och resterande gurksallad vid sidan av.