topBanner
Fish and chips

Fish and chips

med äppel- och kålsallad

Idag har vi har vaskat fram den kulinariska drottningen av de brittiska öarna - och gjort vår egen version av den. Svensk King Edward potatis utgör basen för vår monarki av ljuvliga smaker - som spetsats med spetskål och syrliga äpplen som för dina smaklökar till en engelsk höstträdgård. Kronan på verket? Toppa med aromatisk dill.

Allergener:senapglutenmjölkfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

King Edward potatis

200 g

Spetskål

1 st

Äpple

1 påse

Dill

1 st

Citron

25 g

Senap

(Innehållersenap)

250 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

100 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1.25 dl

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3255 kJ
Energi (kcal)778 kcal
Fett15 g
varav mättat4 g
Kolhydrater115 g
varav socker26 g
Protein40 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär potatis i 1 cm tjocka pommes frites (skalning är valfritt). Placera pommesen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja, krydda med en nypa salt och peppar*. Blanda och sprid pommesen jämnt över plåten.

Baka på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 25-30 min.

2

Finhacka spetskål och dill. Skär äpple i 2 cm stora bitar. Dela citron i 4 klyftor.

Blanda spetskål, dill och äpple i en salladsskål.

3

Blanda senap, citronjuice (1/2 msk per person), olivolja, en nypa salt och peppar* till en dressing.

Häll dressingen över kålsalladen.

TIPS: Blanda salladen ordentligt så att den riktigt marineras i dressingen.

4

Blanda vetemjöl och mjölk i en skål. Krydda med salt och peppar*.

Dela varje gråsejfilé i 3 delar.

5

Täck basen på en stekpanna med olja*, som du hettar upp på medel till hög värme.

Doppa gråsejbitarna i smeten och placera dem direkt på stekpannan. Fritera i 6-8 min. Vänd bitarna regelbundet medan de steks så att de blir smarrigt krispiga.

VIKTIGT: Fisken är färdiga när köttet är vitt och ogenomskinligt.

TIPS: Ju mer olja du använder vid fritering av fisken desto krispigare blir den!

6

Servera ‘fish and chips’ med kålsallad och citronklyftor vid sidan.

Smaklig måltid!