topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish and chips

Fish and chips

med äppel- och kålsallad

.

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Mjöl

25

Senap

(Innehåller Senap)

500

Potatis

Gråsej

400

Spetskål

1

Äpple

1

Dill

1

Citron

Ingår inte i din leverans

10

Mjölk

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)130 kcal
Energi (kJ)546 kJ
Fett2.9 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater4.39 g
varav socker3.8 g
Protein3.34 g
Salt0.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes frites (skalning är valfritt). Placera pommesen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid pommesen jämnt över plåten. Baka på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 25-30 min.

2

Finhacka spetskål och dill. Skär äpple i 2 cm stora bitar. Dela citron i 4 klyftor. Blanda spetskål, dill och äpple i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*

3

Blanda senap, citronjuice (1/2 msk per person), olivolja*, en nypa salt* och peppar* till en dressing. Häll dressingen över kålsalladen. TIPS: Blanda salladen ordentligt så att den riktigt marineras i dressingen.

4

Blanda vetemjöl och mjölk* i en skål. Krydda med peppar* och en generös nypa salt*. Dela varje gråsejfilé i 3 delar.

5

Täck basen på en stekpanna med olja*, som du hettar upp på medel till hög värme. Doppa gråsejbitarna i smeten och placera dem direkt på stekpannan. Fritera i 6-8 min. Vänd bitarna regelbundet medan de steks så att de blir smarrigt krispiga. VIKTIGT: Fisken är färdiga när köttet är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Ju mer olja du använder vid fritering av fisken desto krispigare blir den!

6

Servera ‘fish and chips’ med kålsallad och citronklyftor vid sidan.