25 g
Vetemjöl*
(Innehållergluten)10 msk
Senap
(Innehållersenap)1 msk
Potatis
Gråsej
(Innehållerfisk)Spetskål
Äpple
Dill
Citron
Mjölk*
(Innehållermjölk)Olivolja*
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes frites (skalning är valfritt). Placera pommesen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid pommesen jämnt över plåten. Baka på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 25-30 min.
Finhacka spetskål och dill. Skär äpple i 2 cm stora bitar. Dela citron i 4 klyftor. Blanda spetskål, dill och äpple i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda senap, citronjuice (1/2 msk per person), olivolja*, en nypa salt* och peppar* till en dressing. Häll dressingen över kålsalladen. TIPS: Blanda salladen ordentligt så att den riktigt marineras i dressingen.
Blanda vetemjöl och mjölk* i en skål. Krydda med peppar* och en generös nypa salt*. Dela varje gråsejfilé i 3 delar.
Täck basen på en stekpanna med olja*, som du hettar upp på medel till hög värme. Doppa gråsejbitarna i smeten och placera dem direkt på stekpannan. Fritera i 6-8 min. Vänd bitarna regelbundet medan de steks så att de blir smarrigt krispiga. VIKTIGT: Fisken är färdiga när köttet är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Ju mer olja du använder vid fritering av fisken desto krispigare blir den!
Servera ‘fish and chips’ med kålsallad och citronklyftor vid sidan.