HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFish And Chips
topBanner
Fish and chips

Fish and chips

med äppel- och kålsallad

Allergener:glutensenapfiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

10 msk

Senap

(Innehållersenap)

1 msk

Potatis

Gråsej

(Innehållerfisk)

Spetskål

Äpple

Dill

Citron

Ingår inte i din leverans

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)545.6982 kJ
Energi (kcal)130.425 kcal
Fett10.99 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater4.39 g
varav socker3.8 g
Protein3.335 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes frites (skalning är valfritt). Placera pommesen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid pommesen jämnt över plåten. Baka på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 25-30 min.

2

Finhacka spetskål och dill. Skär äpple i 2 cm stora bitar. Dela citron i 4 klyftor. Blanda spetskål, dill och äpple i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*

3

Blanda senap, citronjuice (1/2 msk per person), olivolja*, en nypa salt* och peppar* till en dressing. Häll dressingen över kålsalladen. TIPS: Blanda salladen ordentligt så att den riktigt marineras i dressingen.

4

Blanda vetemjöl och mjölk* i en skål. Krydda med peppar* och en generös nypa salt*. Dela varje gråsejfilé i 3 delar.

5

Täck basen på en stekpanna med olja*, som du hettar upp på medel till hög värme. Doppa gråsejbitarna i smeten och placera dem direkt på stekpannan. Fritera i 6-8 min. Vänd bitarna regelbundet medan de steks så att de blir smarrigt krispiga. VIKTIGT: Fisken är färdiga när köttet är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Ju mer olja du använder vid fritering av fisken desto krispigare blir den!

6

Servera ‘fish and chips’ med kålsallad och citronklyftor vid sidan.