Mexikansk-kryddad köttfärspaj
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddad köttfärspaj

Mexikansk-kryddad köttfärspaj

med äppelsallad och gräddfil

.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Majs

4

Hello Mexico kryddmix

Nötfärs

4

Köttbuljong

½

Krossade tomater

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Äpple

90

Sallad

75

Gräddfil

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)514 kcal
Energi (kJ)2152 kJ
Fett16.28 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater70.07 g
varav socker5.6 g
Protein19.01 g
Salt2.8 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök. Häll av majsen i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 2 min. Tillsätt nötfärs och bryn den i 4-5 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Lägg till majs, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] och köttbuljong i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, ca 10 min. 

4

Täck en pajform eller ugnsform med tortillabröd [1/2 paket, 2 pers]. Baka i ugnen i 5 min. Fyll formen med köttfärssåsen och toppa med mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun och knaprig, ytterligare 5 min. TIPS: Se till att du skjuter ut tortillabrödet i formens alla hörn.  

5

Riv äpple. Skär gemsallad [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Blanda äpple och salladen i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Servera pajen tillsammans med äppelsallad och en klick gräddfil.