.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Majs
4
Hello Mexico kryddmix
Nötfärs
4
Köttbuljong
½
Krossade tomater
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Äpple
90
Sallad
75
Gräddfil
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök. Häll av majsen i en sil.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 2 min. Tillsätt nötfärs och bryn den i 4-5 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg till majs, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] och köttbuljong i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, ca 10 min.
Täck en pajform eller ugnsform med tortillabröd [1/2 paket, 2 pers]. Baka i ugnen i 5 min. Fyll formen med köttfärssåsen och toppa med mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun och knaprig, ytterligare 5 min. TIPS: Se till att du skjuter ut tortillabrödet i formens alla hörn.
Riv äpple. Skär gemsallad [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Blanda äpple och salladen i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Servera pajen tillsammans med äppelsallad och en klick gräddfil.