topBanner
Mexikansk-kryddad köttfärspaj

Mexikansk-kryddad köttfärspaj

med äppelsallad och gräddfil

Barnvänlig

Dyk ner i en atlant av köttfärspaj omgärdad av tortilla wraps och känn strömmarna från den mexikanska golfen i din mun när äppelsalladens syrliga bris blåser in över smaklökarnas känsliga kobbar. Avsluta med en uppfriskande klick gräddfil, ställ fram på middagsbordet och se på när pajen försvinner lika snabbt och plötsligt som en vilsen fullriggare i bermudatriangeln.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

4 g

Hello Mexico kryddmix

250 g

Nötfärs

½ burk

Krossade tomater

½ paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

½ påse

Mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Äpple

½ st

Gemsallad

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2992 kJ
Energi (kcal)715 kcal
Fett30 g
varav mättat13 g
Kolhydrater62 g
varav socker29 g
Protein44 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka lök och vitlök.

Låt majsen rinna av i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 2 min. 

Tillsätt nötfärs och bryn den i 4-5 min. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Lägg till majs, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers]  och köttbuljong i stekpannan. Låt sjuda tills såsen har tjocknat, ca 10 min.

4

Täck en pajform eller ugnsform med tortillabröd [1/2 paket, 2 pers]. Baka i ugnen i 5 min. 

Fyll formen med köttfärssåsen och toppa med mozzarella [1/2 påse, 2 pers].

Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun och knaprig, ytterligare 5 min.

TIPS: Se till att du skjuter ut tortillabrödet i formens alla hörn.

5

Riv äpple. Skär gemsallad [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. 

Blanda äpple och salladen i en skål med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*.

6

Servera pajen tillsammans med äppelsallad och en klick gräddfil.

Smaklig måltid!