Ugnsbakad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad kycklingfilé

Ugnsbakad kycklingfilé

med smörkoktris, broccoli-och tomatsås

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Grönsaksbuljong

1

Krossade tomater, basilika

Kycklingbröstfilé

250

Broccoli

1

Pumpakärnor

150

Basmati vildris

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)395 kcal
Energi (kJ)1652 kJ
Fett13.53 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater60.1 g
varav socker0.4 g
Protein9.17 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Låt smör* och en skvätt olja* smälta i en stor kastrull på medelvärme. Rör i basmatiris, vatten* och grönsaksbuljong. Koka upp, sänk värmen och låt riset sedan sjuda under lock i 10 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock innan servering. TIPS: Riset ångkokas under locket så tjuvkika inte!

2

Dela broccoli i buketter. Placera dem i en ugnsform. Häll över en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 10 min.

3

Rosta pumpafrön i en torr stekpanna på medelvärme i 3-4 min, eller tills de börjar poppa. Sätt pumpafrön åt sidan i en skål. Spara stekpannan till kycklingen.

4

Krydda kycklingfiléer med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Bryn filéer i 2-3 min så de får en brun yta. VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i ugnen.

5

Ta ut broccoli ur ugnen. Rör i krossade tomater i ugnsformen. Placera kycklingfiléer ovanpå tomatsåsen. Krydda med lite socker*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 13-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Servera den ugnsbakade kycklingfiléen med broccoli- och tomatsås, smörkoktris, och rostade pumpafrön.