Kycklingfilé spelar huvudrollen i kvällens recept och får extra smak av att vändas i sesamfrön innan den ugnssteks och toppas med sweet chilisås. Vi serverar kycklingen med fluffigt jasminris med salladslök, rostad morot och pak choi och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
150 g
Jasminris
2 st
Morot
1 st
Salladslök
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
40 g
Sweet chilisås
1 st
Citrusfrukt
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Pak choi
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs salladslök i 1–2 min, tills gyllene och väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Grovhacka pak choi.
Placera morot och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Placera sesamfrön på en tallrik.
Krydda kyckling med salt och vänd den i sesamfrön tills den är täckt.
Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.
Tillaga grönsaker och kyckling i ugnen i 17–19 min, eller tills kyckligen är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Vänd färdigrostade grönsaker med sesamolja.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp kyckling, ris och grönsaker på tallrikar.
Ringla sweet chilisås över kyckling.
Servera med asiatisk majonnäs och citrusfruktklyftor.