Skip to main content
Sesampanerad kyckling och jasminris
Sesampanerad kyckling och jasminris

Sesampanerad kyckling och jasminris

med salladslök och sweet chilisås

Kycklingfilé spelar huvudrollen i kvällens recept och får extra smak av att vändas i sesamfrön innan den ugnssteks och toppas med sweet chilisås. Vi serverar kycklingen med fluffigt jasminris med salladslök, rostad morot och pak choi och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Enkel att förbereda
Snabb
Allergener:
Sesam
Gluten
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150 g

Jasminris

2 st

Morot

1 st

Salladslök

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Citrusfrukt

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3355 kJ
Energi (kcal)802 kcal
Fett32.3 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater88.2 g
varav socker18.2 g
Protein47.4 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs salladslök i 1–2 min, tills gyllene och väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Placera morot och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Ugnsstek kyckling
3

Placera sesamfrön på en tallrik.

Krydda kyckling med salt och vänd den i sesamfrön tills den är täckt.

Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.

Tillaga grönsaker och kyckling i ugnen i 17–19 min, eller tills kyckligen är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered citrus
4

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Tillsätt sesamolja
5

Vänd färdigrostade grönsaker med sesamolja.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kyckling, ris och grönsaker på tallrikar.

Ringla sweet chilisås över kyckling.

Servera med asiatisk majonnäs och citrusfruktklyftor.