
Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med lök i en fantastisk sås. Perfekta tillbehör är hemmalagade pommes och krämig aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lök
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
250 g
Blandfärs
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
300 g
Potatis
50 g
Brunsås
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
¼ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till biffar
½ msk
Olja till stekning
1.5 msk
Smör till stekning
1 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ msk
Mjöl till sås
½ dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
När det återstår 5 min av pommes tillagningstid, dela bröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Rör ner gurka i vätskan och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Blanda blandfärs, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person), lite större än hamburgerbröden då de krymper vid stekning.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Lägg över till en tallrik.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp stekpannan igen på medelvärme.
Tillsätt smör och lök, och stek i 5-6 min, eller tills löken är mjuk.
Tillsätt vatten, socker och en nypa salt, och blanda väl.
Sjud i ytterligare 3-4 min, eller tills brynt och karamelliserat.

Strö vetemjöl över löken, och rör i vatten och brunsås.
Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze.
Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Bre lite aioli på bröd och toppa med biffar och löksky-glaze.
Servera med picklad gurka, pommes och resterande aioli.