Skip to main content
Saftig hamburgare på blandfärs

Saftig hamburgare på blandfärs

med löksky-glaze och pommes frites

4.0
(166)

Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med lök i en fantastisk sås. Perfekta tillbehör är hemmalagade pommes och krämig aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt
Antal portioner

1 st

Lök

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

250 g

Blandfärs

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

300 g

Potatis

50 g

Brunsås

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till biffar

½ msk

Olja till stekning

1.5 msk

Smör till stekning

1 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ msk

Mjöl till sås

½ dl

Vatten till sås

Energi (kJ)4197 kJ
Energi (kcal)1003 kcal
Fett58.8 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker16.6 g
Kostfiber5.4 g
Protein33.1 g
Salt2.5 g
Potassium887.9 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.

När det återstår 5 min av pommes tillagningstid, dela bröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Rör ner gurka i vätskan och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Stek biffar
3

Blanda blandfärs, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person), lite större än hamburgerbröden då de krymper vid stekning.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Lägg över till en tallrik.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka löksky-glaze
4

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp stekpannan igen på medelvärme.

Tillsätt smör och lök, och stek i 5-6 min, eller tills löken är mjuk.

Tillsätt vatten, socker och en nypa salt, och blanda väl.

Sjud i ytterligare 3-4 min, eller tills brynt och karamelliserat.

Tillsätt biffar
5

Strö vetemjöl över löken, och rör i vatten och brunsås.

Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze.

Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Servera
6

Bre lite aioli på bröd och toppa med biffar och löksky-glaze.

Servera med picklad gurka, pommes och resterande aioli.