Dags att förgylla middagsstunden med en supersmarrig rätt med extra lyxiga ingredienser! Vi bryner fläskytterfilé och ugnssteker den sedan med en aromatisk örtolja med rosmarin och vitlök. Samtidigt lagar vi ett riktigt krämigt potatismos som vi smaksätter med tryffelolja, och rostar prosciuttolindade knyten av haricots vert i ugnen. Pricken över i:et blir en gräddig sås med senapssmak och gyllenrostade pinjenötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
½ st
Rosmarin
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
8 ml
Tryffelolja
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Prosciutto
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 g
Haricots verts
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till dressing
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk, riven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock tills servering. Rör i tryffelolja efter smak precis innan servering.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och finhacka rosmarinsblad.
Blanda vitlök, rosmarin och olivolja i en liten skål.
Krydda kött med salt på alla sidor.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och ringla över rosmarinsolja.
Ansa haricots verts. Dela upp dem i knyten (2 per person) och linda en skiva prosciutto runt varje knyte.
Placera haricots verts på andra sidan av plåten med kött.
Rosta kött och haricots verts i ugnen i 12–15 min, eller tills köttet är genomstekt och haricots verts mjuka.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme när det återstår 5 min av köttets tillagningstid.
Rör ner matlagningsgrädde, vatten, senap, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar.
Sjud och skrapa upp bitar som fastnat i botten, tills såsen är genomvarm och något tjocknad, 1–2 min.
Skär kött i skivor.
Lägg upp kött, haricots verts och tryffelmos på tallrikar.
Toppa med sås.
Garnera med rostade pinjenötter.