Risotto alla Calabrese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrönsaker och färsk basilika

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Haricots verts

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 4)

6 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2311 kJ
Energi (kcal)552 kcal
Fett18.2 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker16 g
Protein13.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Fräs lök & ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök och vitlök (alt. pressa vitlök). Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills tomatpurén har karamelliseras.

Koka risotto
2

Tillsätt vatten* [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Låt risotton sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

Rosta balsamicogrönsaker
4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja* [½ msk | 1 msk], socker* [½ tsk | 1 tsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rosta överst i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.

Tillsätt calabresepesto
5

Plocka och grovhacka basilikablad (spara lite till garnering). Skölj och grovhacka spenat. Ta stekpannan av värme när risotton är tillagad, och rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och hälften av osten. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med rostade balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.