HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Alla Calabrese
topBanner
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrönsaker och färsk basilika

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:Under 650 kcalGlutenfriVegetarisk
Allergener:SelleriSulfiterMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Haricots verts

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 4)

6 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2311 kJ
Fett18.17 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater79.48 g
varav socker16 g
Protein13.89 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök och vitlök (alt. pressa vitlök). Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills tomatpurén har karamelliseras.

2

Tillsätt vatten* [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Låt risotton sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja* [½ msk | 1 msk], socker* [½ tsk | 1 tsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rosta överst i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.

5

Plocka och grovhacka basilikablad (spara lite till garnering). Skölj och grovhacka spenat. Ta stekpannan av värme när risotton är tillagad, och rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och hälften av osten. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med rostade balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.