
Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillabröden. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och kryddig cajunmajo, chili och vår Tex-Mex-krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, mangosalsa och koriander möter den panerade fisken i en riktig smaksensation!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
2.5 g
Tex-Mex
½ st
Lök
½ st
Mango
½ st
Chili
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka lök.
Skär chili i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Blanda vetemjöl, Tex-Mex och salt i en djup tallrik.
Vänd fisk i mjölet tills den är helt täckt.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Blanda mango, lök (använd mindre om du inte gillar lök), hälften av koriandern, en generös skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda salladsmix, en skvätt citrusfruktsaft och en sked cajunmajonnäs i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med kålsallad, fisk, mangosalsa, chili och resterande koriander.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.