Skip to main content
Mexikanska fisktacos

Mexikanska fisktacos

med syrlig kålsallad och kryddig cajunmajo

4.3
(6,6 tn)

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillabröden. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och kryddig cajunmajo, chili och vår Tex-Mex-krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, mangosalsa och koriander möter den panerade fisken i en riktig smaksensation!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

2.5 g

Tex-Mex

½ st

Lök

½ st

Mango

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

Näringsvärden

Energi (kJ)2907 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett27.5 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater81.6 g
varav socker17.2 g
Kostfiber8.3 g
Protein32.3 g
Salt3.5 g
Potassium89.1 mg
Calcium17.6 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka lök.

Skär chili i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl, Tex-Mex och salt i en djup tallrik.

Vänd fisk i mjölet tills den är helt täckt.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda mango, lök (använd mindre om du inte gillar lök), hälften av koriandern, en generös skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Värm tortillas
5

Blanda salladsmix, en skvätt citrusfruktsaft och en sked cajunmajonnäs i en stor skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med kålsallad, fisk, mangosalsa, chili och resterande koriander.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.