Marinerad rumpstek och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad rumpstek och rödvinssås

Marinerad rumpstek och rödvinssås

med frisk tomatsallad och rosmarinspommes

Ikväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt, perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör rumpstek med underbar marinering. Läckra tillbehör är tomatsallad med rucola, gurka, schalottenlök och krispiga rosmarinspommes samt en fantastisk rödvinssås.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Rosmarin

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

½ st

Schalottenlök

40 g

Rucola

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

2 st

Tomat

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5463 kJ
Energi (kcal)1306 kcal
Fett45.9 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker11.8 g
Protein38.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 st, 2P]. 

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Marinera kött
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda Medelhavets Pärla, vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar i en skål. 

Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan. 

Blanda tomatsallad
3

Skär tomat i klyftor.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Skölj rucola.

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].

Tillsätt rucola, tomat, gurka, schalottenlök, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Vänd salladen precis innan servering.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Koka rödvinssås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och rödvinssås. Blanda väl, koka upp och sjud i 1-2 min.

TIPS: Diska inte stekpannan, skyn från köttet ger din sås extra smak!

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött och tomatsallad på tallrikar.

Ringla rödvinssås över köttet.

Servera med pommes och aioli.