Skip to main content
Krämig vegetarisk lasagne

Krämig vegetarisk lasagne

med aubergine, zucchini och mozzarella

Det är inte så konstigt att alla älskar lasagne - pasta, sås och ost, krämigt och varmt ... det är helt enkelt maximalt matmys! i I kväll använder vi färska lasagneplattor i en vegetarisk variant med zucchini, aubergine och tomatsås. Och så lyxar vi till det med både finriven ost och mozzarella. Lycka till med att låta den svalna innan du smakar!

Taggar:
Enkel att förbereda
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt
Antal portioner

200 g

Färska lasagneplattor

(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Aubergine

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

390 g

Krossade tomater, basilika

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Zucchini

20 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

Energi (kJ)2686 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett24.1 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker18.3 g
Kostfiber10 g
Protein29.3 g
Kolesterol8.3 mg
Salt3.8 g
Potassium235 mg
Calcium126.8 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär aubergine och zucchini i 0,5 cm tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av mozzarella, torka av med hushållspapper och riv den i grova bitar.

Ugnsrosta grönsaker
2

Lägg aubergine och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10–15 min tills något mjukt.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Laga sås
3

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök och Mamas favorit i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, vatten, socker, salt och en nypa peppar och koka i 4–5 min, eller tills något tjocknat. 

Förbered lasagne
4

Häll ett tunt lager tomatsås i botten av en ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor och tryck ner dem.

Täck lasagneplattorna med ett lager sås och en del av de grillade grönsakerna. Strö över en del av den finrivna osten och täck med ytterligare ett lager tomatsås.

Upprepa tills grönsakerna är slut. Avsluta med ett lager tomatsås.

Strö mozzarella över lasagnen.

TIPS: Fördela grönsakerna och såsen så att det räcker till alla lager! 

Grädda lasagne
5

Grädda lasagnen i ugnen i 25–30 min, tills osten är gyllene.

TIPS: Låt lasagnen vila i 10 min efter tillagning om du inte har bråttom. Det gör den mindre rinnig och lättare att skära bitar av.

Servera
6

Låt lasagnen svalna något före servering.

Lägg upp lasagne på tallrikar.