Pankopanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pankopanerad fläskkotlett

med remouladpotatis och äppelsallad

Vår panerade fläskkotlett som serveras med remouladpotatis, äppelsallad och citronsyltad schalottenlök är äkta skandinavisk comfort food! Bjud på en härlig hemlagad måltid som är både välbekant och nytänkande.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Schalottenlök

75 g

Remouladsås

(Innehåller: Ägg, Senap)

400 g

Småpotatis

1 st

Dill

1 st

Citron

1 st

Äpple

15 g

Kapris

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2884 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett28.7 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater68 g
varav socker15.8 g
Protein37.8 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan för att svalna.

2

Under tiden, halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Finhacka dill.

Pressa hälften av citronen i en liten skål och blanda i socker och dill.

Vänd kapris (inklusive lag) och schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.

3

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, gurka, resterande dill, olivolja och salt i en stor skål.

4

Krydda kött med salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik. 

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk istället.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 2) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

6

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa kött med syltad schalottenlök till vuxenportionerna.