
I kväll står grönsaksrätten succotash på menyn. I vår succotash steker vi kidneybönor, paprika och majs och kryddar med vår kryddblanding Ay Cajun-ba. Vi serverar den tillsammans med bulgur, spenat, avokado, syltad rödlök, jordnötter och en klick gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
12.5 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
30 g
Spenat
390 g
Kidneybönor
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
1 st
Lök
1 st
Paprika
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker

Koka upp vatten i en medelstor kastrull.
Halvera lime.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Tillsätt bulgur och salt till kastrullen och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”.

Under tiden, blanda gräddfil, majonnäs, vatten, salt och en nypa peppar in en liten skål.

Häll av och skölj kidneybönor.
Häll av majs.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, kidneybönor, majs, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills paprika har mjuknat.

Under tiden, skölj spenat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Finhacka koriander.
Rör i koriander i färdig bulgur.

Servera bulgur i skålar.
Toppa med sauterade grönsaker, spenat, avokado och syltad rödlök.
Krydda avokado med en nypa salt.
Strö över jordnötter och en klick gräddfil.