Skip to main content
Snabb indisk-kryddad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb indisk-kryddad öring

Snabb indisk-kryddad öring

med ingefärsris och gurkyoghurt

Fisk behöver inte vara svårt eller tidskrävande att tillaga. Här kommer ett gott och enkelt recept där maten står på bordet på under en halvtimme! Vi steker öring med vår indiska kryddblandning Milda Mahal och kokar ris som vi blandar med morot, cashewnötter och spenat och kryddar med ingefära. En svalkande gurkyoghurt och rivna myntablad fulländar middagen.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Senf
Egg
Pesce
Tree nuts
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

250 g

Öring

150 g

Jasminris

20 g

Cashewnötter

1 st

Gurka

30 g

Spenat

75 g

Yoghurt

1 portionspåse

Mynta

4 g

Milda Mahal

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2852 kJ
Energi (kcal)682 kcal
Fett28.1 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker5.7 g
Kostfiber3.5 g
Protein34.3 g
Salt3.5 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris, Ginger Ninja och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek fisk
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt och Milda Mahal.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda gurkyoghurt och förbered ris
3

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka gurka.

Blanda yoghurt, gurka och salt i en medelstor skål.

Rör ner morot, spenat, cashewnötter och smör i riset precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp ris, fisk och gurkyoghurt på tallrikar.

Toppa med rivna myntblad.

TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image