Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en riktigt smarrig hemlagad brunch. Vi gör potatiskakor med gouda som vi toppar med bacon och pannkakor med kokos som vi toppar med hallonsylt och hackad mandel. Självklart bjuder vi även på en fräsch smoothie – dagens tropiska variant innehåller mango, apelsin, kokosmjölk och yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Hallonsylt
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
140 g
Bacon, tärnad
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
180 ml
Kokosmjölk
2 st
Mango
2 st
Apelsin
1 portionspåse
Gräslök
300 g
Potatis
½ tsk
Salt till potatis
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Koka potatis i 8–10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet.
Blanda potatis, gouda, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Fördela potatis i 8 muffinsformar. Toppa med bacon och grädda i 20 min, tills bacon är brynt och krispigt.
Grovhacka mandlar. Finhacka gräslök.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Forma potatiskakor på en plåt och toppa med bacon om du inte har muffinsformar.
Vispa ihop vatten, pannkaksmix och hälften av riven kokos i en stor skål tills slätt.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: Tillsätt mer smör vid behov.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Skala apelsin, halvera den på längden och ta bort de vita hinnorna. Skär apelsin i tunna skivor och lägg i en skål.
Tillsätt mango, apelsin, kokosmjölk och yoghurt till mixern.
Mixa i 1–2 min, tills smoothien har önskad konsistens.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Häll upp smoothie i 4 glas. Servera med potatiskakor toppade med gräslök och pannkakor toppade med resterande kokos, hallonsylt och mandel.