Poke bowl på vegokebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl på vegokebab

Poke bowl på vegokebab

med mango, gurka och vitlöksris

Poke bowl härstammar från början från Hawaii och görs på rå fisk. Här har vi tillåtit oss att laga en grönare variant med vegokebab som vi bryner och vänder i en härlig sås med soja, lime och honung- och ingefärsdressing. Resten av komponenterna är lite mer traditionella – aromatiskt vitlöksris i botten och sedan färsk frukt och grönt i form av mango, gurka och morot som får sällskap av ponzudressing. Dagens topping blir srirachamajonnäs, mynta, koriander och jordnötter.

Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Sulfiter
Ägg
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Gurka

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

½ st

Mango

1 st

Morot

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ msk

Vetemjöl (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3706 kJ
Energi (kcal)886 kcal
Fett47.7 g
varav mättat54.9 g
Kolhydrater84.7 g
varav socker18.8 g
Protein26.4 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sås
2

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda sojasås, mjöl [1/4 msk | 1/2 msk], vatten [2 msk | 4 msk], honung- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skär gurka [1/2 st, 2P] i skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär mango
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Stek vegokebab
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab i 3-4 min, rör om då och då.

Ta av från värme och rör ner sås.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med vegokebab, morot, gurka och mango.

Ringla ponzudressing över grönsakerna.

Servera med en klick srirachamajonnäs och resterande limeklyftor.

Toppa med rivna mynta- och korianderblad och jordnötter.